Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wol & Landleven event biologische boerderij de Pieperij (Veeningen)

april 6-11:00 - 16:30

Wol&Landleven fair op de biologische boerderij de Pieperij (Veeningen)

 

Datum: 06-04-2019
Tijd: 11:00 tot 16:30 uur
Adres: Pieperij 7
7924 PZ Veeningen
Provincie: Drenthe

 

De boerderij van de stichting ligt in het dal van de Reest. Een prachtig dal dat zeer tot de verbeelding spreekt. Een slinge­rende beek in een kleinschalig landschap met aan weerszij­den kleurrijke hooilan­den, havezaten en boerderijen. Het Reestdal verdient een duurzaam en natuurvriendelijk beheer. Eind jaren tachtig is Stichting Het Drentse Landschap begonnen met extensieve begrazing van natuurgebieden in het Reestdal.

Op beheerboerderij De Pieperij worden Limousinrunderen ingezet bij het beheer van de natuurgebieden. Zij dragen bij aan het herstel en behoud van het oude cultuurlandschap. Zomers graast het vee op de weilanden, in de winter staan ze in de poststal op stro afkomstig van de akkers. De mest uit de potstal wordt verdeeld over de essen waarop granen verbouwd worden. Hiermee wordt het vee in de winter gevoerd samen met hooi afkomstig van de beekdalen: een eeuwenoude kringloop van voedingsstoffen.

 

Wol&Landleven fair

Op 6 april wordt er een  unieke wol en landleven fair georganiseerd door Wollig Landleven in nauwe samenwerking met de beheerders Anna en Arno de Snoo. Thema van deze fair is duurzaamheid.

Naast een uitgebreide wolmarkt met alles op het gebed van wol, breien, haken garens, kleding, spinnen, kaarden…noem het maar op, zal er uitgebreid aandacht besteed worden aan streekproducten en daarmee de directe (korte) lijn van producent naar consument promoten.

Je kunt deelnemen aan deze fair in dit schitterende natuurgebied op deze unieke locatie.
Heb je producten of biedt je iets aan gerelateerd aan wol, garens, breien, haken, vilten, kleding, stoffen etc., of ben je gespecialiseerd in landleven- en streekproducten, dan ben je van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze fair.

We zijn op druk aan het werk het programma verder uit te werken. Zodra het programma rond is zullen wij het hier presenteren.

Aanmelden kan nu al. Vul daarvoor ons online deelname formulier in (klik op de button)

Je bent van harte welkom bij deze Wol&Landleven fair als deelnemer, maar zeker ook als bezoeker.

 

 

Aanmelden voor Wol&Landleven fair De Pieperij 2019

Gegevens

Datum:
april 6
Tijd:
11:00 - 16:30
Evenement Categorie:

Organisator

Wollig Landleven
Telefoon:
0653326779
E-mail:
info@wolliglandleven.nl
Website:
www.wolliglandleven.nl

Locatie

Pieperij 7 7924 PZ Veeningen
Pieperij 7
Veeningen, Drenthe 7924 PZ
+ Google Maps