Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wol & Landleven fair Holtinger schaapskooi 2019

juli 7-11:00 - 16:30

Wollig Landleven fair Holtinger schaapskooi 2019 Schaapscheerdersfeest (Havelte)

Datum: 7 juli 2019
Tijd: 11:00 tot 16:30 uur
Adres: Schaapskooi Van Helomaweg 16, 7971 PX Havelte
Provincie: Drenthe

In 2018 waren we voor het eerst bij de Holtinger Schaapskooi met de wolmarkt. Een  schitterende locatie die we vast willen houden door er een jaarlijks evenement van te maken. Middels een uitstekende samenwerking met de Stichting Holtinger Schaapskudde gaan we er in 2019 een nog beter en mooier evenement van maken.  Ook de locatie is iets aangepast om een betere eenheid en overgang te krijgen.

 

Standhouders met wol, landleven en streekproducten

Verdeel over het gehele terrein tussen het parkeerterrein Holtingerveld en de schaapskooi zullen 4 pleinen gecreëerd worden. Ieder plein heeft standhouders die aanbod hebben in de thema’s wol, landleven of streekproducten. Natuurlijk vergeten we ons Meet&Greet plein niet met hapjes en drankjes, muziek, ijs en diverse andere heerlijkheden.

Entree is gratis!

Muzikale omlijsting door B.Morris

B.Morris

Het evenement zal muzikaal omlijst worden door country, folk en blueszanger/gitarist
B.Morris.

Door een krachtige live-performance weet B.Morris door een gevarieerd repertoire de juiste sfeer te vatten, zichzelf begeleidend op gitaar.

B.Morris heeft met een keur aan muzikanten in diverse formaties gespeeld, o.a : The Tommy Dixon Band, The CASE, Free to Fly, Scarecrow Garden, Old Friends.

Naast eigen nummers  speelt hij een willekeur aan covers (pop, jazz, blues, soul, country & western 50’s, 60’s,70’s 80’s)

 

Bijzonder leuk programma voor jong en oud:

Outdoor:

We bieden een leuk programma voor jong en oud. Zo kun je Laser kleiduifschieten, komt er een heuse schiet Carrousel en diverse grote spelen. Voor de kinderen zijn er luchtkussens, en kun je jezelf laten schminken tot de mooiste figuren.

Verder:

Er zijn demonstraties schapen drijven en schapen scheren. Je kunt onder begeleiding van de herder een schaap scheren, demonstraties spinnen, vilt demonstraties (workshops) en nog meer.

Vreemde vogels:

De vogels vliegen uit!

De creazy ladies uit Oldemarkt (onderdeel van de Zonnebloem) zijn inmiddels wel wat gewend.

Ze hebben al aan verschillende projecten mee gedaan, zoals het maken van de langste sjaal, wild breien met Kopje Cultuur, schapen maken van textiel, 35 gehaakte dekens maken voor de grootste gehaakte deken van de wereld.

Het afgelopen jaar zijn diverse vreemde vogels van textiel geboren.

De Vreemde Vogels zijn tijdens de Wollig Landleven fair te bewonderen in de schaapkooi!

Kom je ook de Vreemde Vogels in de kooi bekijken? Wie weet tref je nog een Vreemde Vogel Verschrikker aan.

 

3 Thema’s: Wol, Landleven (lifestyle) of Streekproducten…

Heeft u producten of specialiteiten die vallen binnen deze 3 thema’s, dan nodigen wij graag uit om deel te nemen aan deze fair.

Let op! Door omstandigheden is het evenement veranderd van 2 dagen naar 1 dag. Informatie volgt. De fairdatum is nu 7 juli. (zondag) Verder blijft alles hetzelfde. Het programma wordt mogelijk nog verder uitgebreid.

Inschrijven voor deelname kan hier. Als u deel wilt nemen met een verkoopwagen of catering (aanvullend) etc. verzoek ik u via het menu naar prijslijst en inschrijvingen te gaan. Daarvoor is een ander formulier nodig.

 

Aanmelden voor deelname aan de Wol&Landleven fair Holtinger Schaapskooi Havelte.

Dit evenement wordt o.a. mogelijk gemaakt door:

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
juli 7
Tijd:
11:00 - 16:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , ,

Organisatoren

Wollig Landleven
Stichting Holtinger Schaapskudde

Locatie

Holtinger Schaapskooi
Van Helomaweg 14
Havelte, Drenthe 7971 PX Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0653326779
Website:
https://www.deholtingerschaapskudde.nl/