Ik stel mij voor: Thérèse Akkermans

Thérèse in actie achter haar spinnewiel

Spinnen doe ik al meer dan 40 jaar. De dag dat ik een achtergebleven pluk wol ontdekte aan het prikkeldraad, ontwaakte de spinner in mij. Sindsdien heb ik mij bekwaamd in de veelzijdige mogelijkheden van het spinnen.

De vele spintechnieken waren een uitdaging om aan te leren. De talrijke mogelijkheden van voorbereiden en de vele opties voor twijnen, het zijn allemaal mogelijke bewerkingen van wol en bieden veel gevarieerde resultaten. Elke bewerking heeft een consequentie voor het uiteindelijke draadje. Hoe het draadje wordt, is het resultaat van smaak en ervaring in het spinnen.

Mijn hele leven heb ik al draadjes in mijn handen. Het geeft me altijd veel plezier ermee bezig te zijn.

Het is met evenveel plezier dat ik de vaardigheden deel: ik geef lessen, bezoek scholen, demonstreer op markten. Ook is het heerlijk met de vele draadjesvriendinnen bij elkaar te zitten en te handwerken. Ook samenwerken met anderen is heel fijn om te doen. In alle rust, creatieve sfeer en plezier ontwikkelen we samen grote viltprojecten. We hebben als groep dan ook een aantal heel grote viltprojecten gerealiseerd. We zijn te vinden op markten, thuis en in De Breituin.

 

Wij gaan hier op de site van Wollig Landleven regelmatig blogs plaatsen met informatie over van alles en nog wat over wol en we willen graag kennis delen.

Blijf dus onze blogs volgen. We zien je graag bij Wollig Landleven.

Groetjes,

Thérèse

 

Categorieën: Blogpost

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.