De HandwerkVrijplaats

De HandwerkVrijplaats is heel natuurlijk onstaan: we deelden een kraam op een markt en demonstreerden de technieken van het bewerken van wol. Van het een kwam het andere en zo werden we een groep wolfanaten. Wat we delen is de passie voor wol en voor het bewerken ervan.

Wol is een prachtig product. Het is hernieuwbaar, de dieren worden regelmatig geschoren en ze blijven in leven. Er wordt niets weggegooid, alles van de wol is te gebruiken.

We zetten ons dan ook in om overbodige zaken te weigeren, kleding en dergelijke zoveel mogelijk te repareren, we stimuleren hergebruik van de spullen als dit mogelijk is. Zo willen we eraan meedoen dat zo weinig mogelijk wordt verspild of weggegooid. We hebben diverse voorbeelden hiervan op onze kraam om te laten zien.

We willen niet alleen met elkaar delen maar ook met een ieder die er belangstelling voor heeft, die wat wil weten over wol of iets wil leren.  We nodigen iedereen uit zich bij ons aan te sluiten.

We willen graag onze kennis, vaardigheden en passie doorgeven. We kunnen workshops organiseren en geven, lessen op scholen verzorgen, demonstraties doen.

We zoeken contact met andere mensen en groepen. In een gezellige en ontspannen sfeer met elkaar het mooie ambacht beoefenen is één van onze doelen.

We stimuleren de creativiteit, geven de vaardigheden door en delen onze kennis.

Dit kan allemaal in de HandwerkVrijplaats.

 

U vindt ons onder meer op de markten van Wollig Landleven. Kom eens kijken! Neem een eigen spinnewiel, breinaalden of haakwerk mee en kom gezellig met ons meedoen.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.