Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Wollig Landleven fair Vollenhove

februari 29-11:00 - 16:30

Wollig Landleven fair Vollenhove

Een nieuwe locatie:

De Burght in Vollenhove.
Godfried van Rhenenlaan 2.

Een prachtige overdekte locatie. Ook hier gaan we een gezellige Wollig Landleven fair organiseren.

Datum: 29 februari 2020 (zaterdag)
Tijd: 11:00 tot 16:30 uur

 

 

Vollenhove is een kleine stad in het noordwesten van de Nederlandse provincie Overijssel, die sinds 1 januari 2001 deel uitmaakt van de gemeente Steenwijkerland. Vollenhove is na Steenwijk de grootste plaats van deze gemeente. 

 

Alles onder één dak om er een geweldige en gezellige dag van te maken voor publiek en deelnemers.

  • Wol
  • Landleven (Lifestyle)
  • Streekproducten
  • HandwerkVrijplaats
  • Gratis parkeren
  • Diverse workshops
  • Workshops voor kinderen van 6 tot 14 jaar
  • Proeverijen
  • Top horeca

 

Wollig Landleven biedt 3 thema’s:

Het thema wol

Het thema wol biedt van alles wat met wol te maken heeft dus vanaf de ruige vezel (vachten) tot en met vele eindproducten zoals kleding, creaties van vilt, vachten en huiden noem het maar op. Breien, haken, verven, spinnen alles wat met wol gedaan kan worden wordt gepresenteerd en verkocht.

 

 

 

 

Het thema Landleven (Lifestyle)

Dit thema biedt een breed scala aan van alles wat met Lifestyle te maken heeft. Kleding, Huisdecoratie, outdoor, hout producten, oliën, exclusieve tassen, vele producten gemaakt van leer, sieraden, teveel om op te noemen.

 

 

 

 

Het thema Streekproducten

Wollig Landleven omarmt de streekproducten industrie. Wij willen u graag kennis laten maken met de vele professionele producenten van originele streekproducten. Vele soorten kazen, vlees, pie’s, exclusieve oliën, wijnen, vruchten en fruit, exclusieve worsten en ragouts en nog veel meer. Beleef en voel de passie die men heeft bij deze geweldige producten.

 

Houd u van sfeer, gezelligheid, kennis, vakmanschap en prachtige producten, dan mag u deze fair niet missen.
Een ware must voor de creatieveling met passie voor wol, landleven en streekproducten.

Maak gratis kennis met de verschillende ambachten 

Diverse workshops.

De wollig Landleven fair heeft een heus wolplein. Daar vindt u de Handwerkvrijplaats waar u gezellig kunt aanschuiven om te handwerken en kennis te delen.   Er zullen diverse tafels zijn voor workshops met verschillende technieken.
Verder zal er heel veel wol te vinden zijn van verschillende aanbieders. Rondom het plein staan diverse kramen met van alles wat met wol te maken heeft. Genieten voor mensen met passie voor wol.

Workshops voor kinderen van 6 tot 14 jaar. 

Op het wolplein bij de Handwerkvrijplaats worden geweldig leuke workshops gegeven voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Zij kunnen daar kennis maken met de diverse ambachten. Er zal voorgelezen worden over van alles wat met wol te maken heeft. Thema van de worskshops is “van Vezel tot Trui”.

HandwerkVrijplaats Wollig Landleven.

De HandwerkVrijplaats is de plek waar enthousiaste en kundige dames aan iedereen het ambacht graag willen overgedragen. Vooral voor de jongsten is het ontzettende leuk en leerzaam.  Hoe je kunt spinnen, breien, haken etc.  Geheel gratis wordt uitleg gegeven hoe alles werkt. Je kunt ook je eigen werk meenemen. De HandwerkVrijplaats is een plaats waar creatievelingen elkaar ontmoeten, nieuwe dingen leren en kennis delen.

Dit wordt ons tweede jaar als HandwerkVrijplaats. Ons eerste jaar was vooral gericht op de demonstratie van de verwerking van wol van vezel tot trui.

Dit jaar voegen we daar workshops aan toe. De eerste is speciaal gericht op kinderen van 6 t/m 14 jaar. We vertellen over het verzamelen van wol, het spinnen en weven ervan. We laten de kinderen aansluitend zelf een armbandje weven.

Hou voor meer informatie de site van Wollig Landleven in de gaten.

Thérèse van Hoogdalem

 

De entree is gratis
We kunnen nog deelnemers plaatsen binnen alle drie categorieën. We nodigen u graag uit om deel te nemen. Aanmelden kan via onderstaande linken. Alle informatie en prijzen zijn te vinden op het aanmeldformulier.

Let op! Op de fair De Burght in Vollenhove kunnen we geen foodtrucks of kramen/stands plaatsen die voeding voor directe consumptie verkopen zoals bijvoorbeeld: hamburgers, friet, gehaktballen, grill etc. etc. Horeca gerelateerd is niet toegestaan. Dat geldt natuurlijk niet voor streekproducten. Die zijn toegestaan als proeverij. Streekproducten moeten natuurlijk geproefd kunnen worden om hun producten te verkopen. Hamburgers bakken bij streekproducten en verkopen is niet toegestaan (als voorbeeld)

We zien u graag bij Wollig Landleven

 

Inschrijfformulier Wollig Landleven Vollenhove 2020 (kramen)

 

Gegevens

Datum:
februari 29
Tijd:
11:00 - 16:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,
Website:
https://www.wolliglandleven.nl

Organisatoren

Wollig Landleven
Thomas09