fbpx

Wollig Landleven Fairs 2024

U bent van harte uitgenodigd!

Wollig Landleven Fairs is een reeks thema-fairs die mensen met passie voor wol, lifestyle en streekproducten samenbrengt. Deze fairs vinden plaats op verschillende locaties in Nederland, zoals bijvoorbeeld Vledder, Diever, Havelte, Epe, Oldeberkoop, Zorgvlied, Exloo, Steenwijk, Hoogeveen e.a. Het evenement biedt een breed scala aan producten en specialiteiten binnen drie hoofdthema’s: wol, lifestyle en streekproducten.

Het thema **wol** omvat alles wat met wol te maken heeft, van ruige vezels (vachten) tot eindproducten zoals kleding en creaties van vilt. Bezoekers kunnen genieten van een verscheidenheid aan brei-,haak, spin, vilt producten etc. voor de creatievelingen. 

Het thema **lifestyle** biedt een breed scala aan producten op het gebied van kunst, kleding, lichaamsverzorging, huisdecoratie en outdoorartikelen.

Bezoekers kunnen ook genieten van exclusieve tassen, sieraden en andere producten gemaakt van leer en vele andere.

Het thema **streekproducten** is gericht op het promoten van originele streekproducten. Bezoekers kunnen kennismaken met professionele producenten van verschillende soorten kazen, vlees, oliën, wijnen en nog veel meer.

De Wollig Landleven Fairs staan bekend om hun brede en gevarieerde aanbod binnen de drie thema’s en de gezellige sfeer. Tientallen standhouders met veel passie en ervaring presenteren hun producten en specialismen. De fairs zijn laagdrempelig, geschikt voor alle leeftijden, altijd gratis entree en bieden voor ieder wat wils. Het aanbodniveau is van midden tot hoog en geen braderie. Hierop vind ook selectie plaats. Er zijn ook diverse foodtrucks aanwezig waar bezoekers kunnen genieten van heerlijke specialiteiten.

Wollig Landleven Fairs 2024 Cover

De 3 thema's van Wollig Landleven

Wol

Het thema wol biedt van alles wat met wol te maken heeft dus vanaf de ruige vezel (vachten) tot en met vele eindproducten zoals kleding, creaties van vilt, vachten en huiden noem het maar op. Breien, haken, verven, spinnen alles wat met wol gedaan kan worden wordt gepresenteerd en verkocht.

Lifestyle

Dit thema biedt een breed scala aan van alles wat met Lifestyle te maken heeft. Kleding, huisdecoratie, kunst, outdoor, hout producten, oliën, exclusieve tassen, vele producten gemaakt van leer, sieraden, teveel om op te noemen.

Streekproducten

Hutte cosmetics bij Wollig Landleven

Wollig Landleven omarmt de streekproducten. Wij willen het publiek kennis laten maken met de vele professionele producenten van originele streekproducten. Vele soorten kazen, vlees, exclusieve oliën, wijnen, vruchten en fruit, exclusieve worsten en ragouts, jams en nog veel meer. 

Wat bieden wij:

 • Goede verkooplocaties
 • Heel veel reclame en promotie online en offline.
 • Veel bezochte website en social media
 • Gepersonaliseerde promo’s
 • Optimale en ruime standplaatsen
 • Vrijstaande kramen
 • Gericht publiek in de juiste doelgroepen
 • Schone, nette kramen, groot formaat
 • Maximale verkoop presentatie
 • Verkoopondersteunende mogelijkheden
 • Bescherming van assortiment (doublures)
 • Permanente begeleiding tijdens fairs
 • Leuke fair/markt locaties
 • Gezelligheid, sfeer en samenwerking

Wat willen we graag:

 • Nette aangeklede kramen
 • Kramen dienen af-gerokt te zijn
 • Bij gebruik van een achterzeil is de kleurvoorschrift wit.
 • Geen braderie artikelen/uitstraling
 • Geen prijsconcurrentie
 • Nooit inpakken voor sluiting van de fair
 • Het fairterrein is tijdens het evenement verboden voor alle verkeer. (zie borden) Alleen in noodgevallen en onder begeleiding is dit toegestaan.
 • Geen illegaal stroom gebruik
 • Gezellige, gepassioneerde vakbekwame deelnemers
 • Veel plezier en succes met elkaar.   
 • Koffie met cake.

De (voorlopige) fairs van 2024

(Er wordt nog gewerkt aan andere data en locaties. Houdt de updates in de gaten.)

Wollig Landleven Fair Hippisch Centrum Exloo 2024
 • We starten 2024 met de 2 daagse fair in het Hippisch Centrum in Exloo. Ruim 120 deelnemers kunnen hieraan deelnemen. Het Foodplein is buiten, alle overige kramen en grondplaatsen zijn in de 2 hallen met een oppervlakte van ruim 3500m2. Er is veel parkeergelegenheid. De entree is gratis, parkeren €3,-
  De februari fair in 2023 was zeer succesvol met ruim 10.000 bezoekers. Inmiddels is de fair voor 85% volgeboekt. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan via deze link
Wollig Landleven Lentefair Oldeberkoop 2024
 • Standaard is Wollig Landleven Fair Oldeberkoop op 1ste Paasdag. Dit jaar valt hij vroeg op 31 maart. De Wollig Landleven Fair Oldeberkoop is inmiddels bekend bij het publiek en wordt goed bezocht. De fair is op een mooie ruime locatie tegenover Hotel Lunia op de Doevekamp. 
Promo Wollig Landleven Bant 2024
 • In 2023 waren we voor het eerst in het natuurgebied Schoterveld bij Bant. Een prachtige locatie die nog in ontwikkeling is. Gelegen aan een meertje en met een puur natuurlijke uitstraling. Dit jaar gaan we samenwerken met de Bollenroute die dan in het weekend zijn opening heeft. Er is een samenwerking met Staatsbosbeheer die alle voorzieningen rondom het parkeren gaat regelen. De entree is gratis. 
Promo Wollig Landleven Menaam 2024
 • Dit jaar gaan we voor de 2e keer naar het Friese Menaam. De route van de fair is aangepast t.o.v. 2023 en loopt nu alleen langs Menaldumer vaart en de Myddyk. Vorig jaar een goed bezochte fair en op aangeven van vele standhouders ook in 2024 weer gepland. Het weekend valt samen met het kampioenschap Kaatsen. Het Kaatsveld ligt enkele honderden meters verderop. De entree is gratis. 
Wollig Landleven Fair promo Vledder 2024
 • 9 Juni gaan we weer Vledderen. Al 7 jaar is dit een Wollig Landleven Fair locatie. Altijd sfeervol, goed bezocht en inmiddels uitgegroeid naar ca. 90 deelnemers (2023) Op het Lesturgeonplein en aangrenzende straten rondom “de Tippe”.  De entree is gratis. 
Wollig Landleven Zomerfair Nijstad 2024
 • In 2023 moesten we de fair helaas afblazen wegens te harde windstoten. Een prachtige nieuwe locatie aan het water gelegen Paviljoen Nijstad bij Hoogeveen aan de A28. Bijzonder goed bereikbaar vanuit alle windstreken. De fair wordt opgebouwd langs het strand (op het gras) Er is een samenwerking met paviljoen Nijstad. De entree is gratis.
Promo Wollig Landleven Epe 2024
 • In het hart van Epe wordt deze 2e Wollig Landleven Fair gehouden, te midden van de winkels en gezellige terrassen gaan we de fair houden. Druk bezocht door o.a toerisme die in die periode op de Veluwe vertoefd. 
Wollig Landleven Zomerfair Nijstad 2024
 • In 2023 moesten we de fair helaas afblazen wegens te harde windstoten. Een prachtige nieuwe locatie aan het water gelegen Paviljoen Nijstad bij Hoogeveen aan de A28. Bijzonder goed bereikbaar vanuit alle windstreken. De fair wordt opgebouwd langs het strand (op het gras) Er is een samenwerking met paviljoen Nijstad. De entree is gratis.
Promo Wollig Landleven Fair Zorgvlied 2024
 • Altijd een bijzonder gezellige, sfeervolle fair op deze locatie in Zorgvlied. Een klein pittoresk dorpje die dan volledig in het teken staat van Wollig Landleven. Te midden van ruim 60.000 recreatieplaatsen, campings, hotels etc. altijd een druk bezochte fair. 
Wollig Landleven Vestingfair Steenwijk 2024
 • De Wollig Landleven Vestingfair Steenwijk 2024 wordt gehouden op woensdag 28 augustus en maakt deel uit van de druk bezochte Steenwijker Vestingdagen. 28 Augustus is het dus een Wollig Landleven dag op het historische plein en aangrenzende straten. Deze locatie heeft een ander parcours dan in 2023 en zal rondlopen vanaf het plein door de Koningstraat, Vrouwenstraat en Oosterstraat weer richting plein. 
Wollig Landleven Fair Diever 2024
 • De fair in Diever valt dit jaar op 1 september. Ook in 2023 een goed bezochte fair op de leuk locatie bij de molen. Ruim 90 deelnemers hebben hebben hier een sfeervolle fair neergezet. Ook dit jaar gaan we dus weer naar Diever. Altijd een leuke en sfeervolle en vooral ook goede fair. 
Wollig Landleven Herfstfair Havelte 2024
 • De Wollig Landleven Herfstfair 2024 Havelte wordt gehouden op 29 september. Inmiddels bekend bij velen en ook in 2023 erg succesvol met ruim 100 deelnemers en meer dan 10.000 bezoekers. De fair wordt ingedeeld over de gehele toegangspoort Holtinger Veld. Een schitterende natuur locatie met alle voorzieningen en een samenwerking met Brasserie Oer. Via een lang gerekt lint uitkomend om mooie velden worden de kramen sfeervol opgesteld.  
Promo Wollig Landleven Winterfair Exloo 2024
 • In het najaar gaan weer weer heerlijk overdekt in het prachtige Hippisch Centrum Exloo. Ruim 3500 m2 kramen en een Foodplein (buiten) Alle voorzieningen aanwezig en veel parkeergelegenheid. Er kunnen ongeveer 120 deelnemers inschrijven. Inmiddels zijn voor deze fair al diverse boekingen gedaan. De fair van november 2023 was een 2daags evenement, we hebben voor 2024 gekozen voor een 1 daags evenement i.v.m. Sinterklaas. Zondag 17 november is dus de datum! Deze fair heeft een apart inschrijfformulier, deze vind u via deze link. 
 • In december sluiten we de agenda van Wollig Landleven af in Steenwijk. Voorlopig is deze gepland op zaterdag 7 december (1 dag) Maar het plan is om hier een meerdaagse authentieke kerstmarkt van te maken met een uitgebreid programma en sfeervolle kersthuisjes. (kramen) Hier wordt nog had aan gewerkt. Houdt de ontwikkelingen in de gaten. De één daagse op 7 december gaat sowieso door, hiervoor kunt u inschrijven. Mocht er toch een wijziging komen wordt u hiervan op de hoogte gebracht.  

Ook deelnemen aan de fairs van Wollig Landleven?

Als u producten of diensten aanbiedt die passen binnen de thema’s wol, lifestyle, streekproducten of foodtrucks, dan bent u van harte uitgenodigd om aan te melden voor deelname. Wij verzoeken u dan gebruik te maken van het online inschrijfformulier. Klik hiervoor op de button. 

Meer informatie vindt u bij “deelnemen” op de website.

Logo Wollig Landleven

Like onze Facebook en volg ons op Instagram

U bent altijd op de hoogte van wat zich allemaal afspeelt rondom Wollig Landleven. We vinden het heel leuk als u onze pagina wilt liken en onze Instagram wilt volgen.

Alleen voor deelnemers van onze markten en fairs hebben we een speciale Facebook community. Hierin houden we u regelmatig op de hoogte van onze fairs, aanbiedingen, nieuwtjes etc.