fbpx

Wollig Landleven fair Diever 2024

Zondag 1 september 2024

Tijd: 11:00 uur tot 16:30 uur
Entree: gratis
Parkeren: gratis

Ruim 80 professionals met Wol, Lifestyle en Streekproducten fair in Diever

Een mooie locatie in het bekende Diever

Dit jaar is Wollig Landleven voor de 6e keer in Diever

Diever is een esdorp in de gemeente Westerveld, in de Nederlandse provincie Drenthe. In 2020 telde het dorp Diever en de directe omgeving daarvan 2.685 inwoners. 

In 2022 hebben we de fair verder uitgebreid en dat is een groot succes gebleken. We hebben vele bezoekers en standhouders mogen verwelkomen. Dit jaar gaan we het minimaal evenaren. Het wordt weer een gezellig festijn. 

Wollig Landleven fair bij de molen in Diever.

Lifestyle op de Wollig Landleven fairs
Hutte cosmetics bij Wollig Landleven
Wol
Trend en Decoratie 2

Wollig Landleven fair

De 3 thema's van Wollig Landleven

Wol

Kaarderij Wollust wol

Het thema wol biedt van alles wat met wol te maken heeft dus vanaf de ruige vezel (vachten) tot en met vele eindproducten zoals kleding, creaties van vilt, vachten en huiden noem het maar op. Breien, haken, verven, spinnen alles wat met wol gedaan kan worden wordt gepresenteerd en verkocht.

Lifestyle

Dit thema biedt een breed scala aan van alles wat met Lifestyle te maken heeft. Kleding, Huisdecoratie, outdoor, hout producten, oliën, exclusieve tassen, vele producten gemaakt van leer, sieraden, teveel om op te noemen.

Streekproducten

Wollig Landleven omarmt de streekproducten. Wij willen u graag kennis laten maken met de vele professionele producenten van originele streekproducten. Vele soorten kazen, vlees, exclusieve oliën, wijnen, vruchten en fruit, exclusieve worsten en ragouts en nog veel meer. 

Wollig Landleven in Diever

Dit wordt de 6e keer dat Wollig Landleven in Diever neerstrijkt. Dit jaar hebben we een iets andere route/locatie dan de vorige jaren. We gaan de samenwerking met “het Hart van Diever” verder uitbouwen en verleggen daarmee de evenement locatie enigszins.

Tientallen standhouders laten hun producten en specialiteiten zien, proeven en voelen. Passie, vakmanschap en kwaliteit staan bij hun hoog in het vaandel.

Heerlijk smullen van de streekproducten, vers gegrilde hamburgers, of kom je voor breien, haken of spinnen? Natuurlijk kun je ook terecht voor leuke homedecoraties, kunst, outdoor, lichaamsverzorging, beauty, workshops en lifestyle en nog veel meer. Kortom te veel om op te noemen.

Dit willen ze graag allemaal met u delen en nodigen iedereen dan ook graag uit deze fair te komen bezoeken.

Gezelligheid en sfeer voor jong en oud, u bent van harte welkom. 

De entree is gratis net als het parkeren.

We zien u graag bij Wollig Landleven Diever.

Robert Weston bij Wollig Landleven Fairs
Singer-song writer B.Morris speelt weer de onvervalste golden oldies, blues, folk en country muziek.

Korenmolen De Vlijt geopend

Op de rand van Oldendiever, op de Meulakkers, staat en werkt sinds 1882 de ‘Achtkante Stelling Korenmolen’ De Vlijt. Deze molen stond oorspronkelijk in Friesland en is in 1882 verplaatst naar Oldendiever en herbouwd door molenbouwer Ritzen uit Diever. Bij de herbouw is veel houtwerk van een verbrande molen gebruikt. Dit is te zien aan een aantal balken met brandsporen, voornamelijk in de balklagen van de stenen romp.

De molen uit Friesland was van een oudere datum want op een van de achtkantstijlen staat het jaartal 1823. De molen kreeg in 1929 een gietijzeren as uit 1852 afkomstig van de molen uit Uffelte. Vóór 1929 had de molen een houten bovenas. Het wiekenkruis was Oud Hollands ‘opgehekt’ met wind- en steekborden.

Korenmolen De Vlijt Diever bij Wollig Landleven

Op de dag dat de molen in bedrijf is zijn de volgende producten verkrijgbaar:
– Tarwe volkorenmeel (biologisch)
– Tarwe volkorenmeel (gewoon)
– van beiden ook bloem
– Pannenkoekenmix
– Spelt
– Roggemeel
– Boekweit

Allemaal (h)eerlijke producten.

Overzicht van de deelnemers

De deelnemerslijst wordt later ingevoegd.

Plattegrond, route en parkeren

Wollig Landleven schaap under construction

Indeling Wollig Landleven Diever 2024. (altijd onder voorbehoud) Wordt nog ingevoerd.

Route naar locatie Diever Drenthe

Bij en om de locatie is voldoende parkeergelegenheid. Parkeren is gratis. 

Voor deelnemers

Als u producten of diensten aanbiedt die passen binnen de thema’s wol, lifestyle en streekproducten, dan bent u van harte uitgenodigd om aan te melden voor deelname. Wij verzoeken u dan gebruik te maken van ons online  inschrijfformulier. Klik  hiervoor op de button. 

Verdere informatie vindt u via de Informatie voor deelnemers op de website evenals een briefing enkele dagen voor aanvang. 

Logo Wollig Landleven

Like onze Facebook en volg ons op Instagram

U bent altijd op de hoogte van wat zich allemaal afspeelt rondom Wollig Landleven. We vinden het heel leuk als u onze pagina wilt liken en onze Instagram wilt volgen.

Voor deelnemers aan onze markten en fairs hebben we een speciale Facebook community. Hierin houden we u regelmatig op de hoogte van onze fairs, aanbiedingen, nieuwtjes etc.