fbpx

Wollig Landleven Fair Hippisch Centrum Exloo 2023

zondag 26 februari 2023

11:00 - 16:30 uur

Entree: gratis

Parkeren: €2,-

Meer dan 100 specialisten bij Wollig Landleven

Een prachtige nieuwe overdekte locatie voor Wollig Landleven.

Een nieuwe overdekte locatie voor een Wollig Landleven winterfair bij Hippisch Centrum Exloo. Een binnen oppervlakte van ca. 3500 m2 verdeeld over 2 hallen geschakeld door een restaurant.
Ruim 100 vakmensen presenteren hun specialiteiten en producten op het gebied van Wol, Lifestyle en Streekproducten, en buiten is een plein met o.a. Foodtrucks en een outdoor grill. 
Ook de schaapskudde van Exloo is aanwezig, dat kan natuurlijk niet missen op een Wollig Landleven Fair. 
Wollig Landleven Fair Hippisch Centrum Exloo

Hippisch Centrum Exloo

Een overzicht van de locatie van Wollig Landleven Fair Hippisch centrum Exloo.

Wollig Landleven fair

Vledder 2021

De 3 thema's van Wollig Landleven

Wol

Het thema wol biedt van alles wat met wol te maken heeft dus vanaf de ruige vezel (vachten) tot en met vele eindproducten zoals kleding, creaties van vilt, vachten en huiden noem het maar op. Breien, haken, verven, spinnen alles wat met wol gedaan kan worden wordt gepresenteerd en verkocht.

Lifestyle

Dit thema biedt een breed scala aan van alles wat met Lifestyle te maken heeft. Kleding, Huisdecoratie, outdoor, hout producten, oliën, exclusieve tassen, vele producten gemaakt van leer, sieraden, teveel om op te noemen.

Streekproducten

Wollig Landleven omarmt de streekproducten. Wij willen u graag kennis laten maken met de vele professionele producenten van originele streekproducten. Vele soorten kazen, vlees, exclusieve oliën, wijnen, vruchten en fruit, exclusieve worsten en ragouts en nog veel meer. 

Wollig Landleven fair Hippisch Centrum Exloo

Wol, Lifestyle en Streekproducten…
Dat zijn de hoofdthema’s van de Wollig Landleven overdekte fair in Exloo op 26 februari aanstaande.
Sfeer, passie en vakmanschap. Dat zijn de ingrediënten van een Wollig Landleven fair. 26 februari zijn we met Wol, Lifestyle en Streekproducten bij het prachtig Hippisch Centrum in het mooie Drentse Exloo.  Vele standhouders presenteren daar hun producten of specialiteiten.
Gezelligheid, sfeer en mooie producten. Een fair die leuk is voor jong en oud. Heerlijk smullen van de streekproducten, vers gegrilde hamburgers of spareribs, of kom je voor breien, haken of spinnen? Natuurlijk kun je ook terecht voor leuke homedecoraties, kunst, outdoor, lifestyle en nog veel meer. Kortom te veel om op te noemen.
Voor de mensen die gek zijn op breien, spinnen, haken, verven etc.
Organisatie en standhouders nodigen u van harte uit. 

Plattegrond

3500m2 Wol, Lifestyle en Streekproducten, Foodplein.

Plattegrond Wollig Landleven Fair Hippisch Centrum Exloo
Mag de hond mee

Honden zijn toegestaan bij Wollig Landleven.

Op de fairs van Wollig Landleven zijn honden toegestaan mits aangelijnd. Ook doen we een nadrukkelijk beroep op het fatsoen van de baasjes/vrouwtjes om uitwerpselen netjes op te ruimen!

Sfeerimpressie

Wollig Landleven Impressie Hippisch Centrum Exloo 1
Wollig Landleven Impressie Hippisch Centrum Exloo 2
Wollig Landleven Impressie Hippisch Centrum Exloo 4

Drentse Heideschapen van Exloo ook aanwezig bij de fair

De Stichting Schaapskudde Exloo heeft als hoofddoel het in stand houden van een kudde van zo’n 250 Drentse Heideschapen. Dit houdt in dat de schapen jaarlijks gekeurd worden door een keurmeester om te bezien of de kenmerken van het Drentse heideschaap goed herkenbaar zijn en de dieren goed gezond zijn. Dit bijzondere schaap zorgt door het begrazen van de omgeving van Exloo voor een steeds betere, prachtige, volle paarse heide.

De schapen laten zich, aangevoerd door onze gediplomeerde herder Nynke overal zien: Het afgelopen jaar kon de kudde voor het eerst weer aanwezig zijn bij de traditionele kerstviering in de Oude Manege aan de Hoofdstraat. Een mooi gezicht om de kudde tussen het orkest en het koor enerzijds en het honderden mensen publiek anderzijds te zien staan. Wij laten overal waar het maar mogelijk is onze schapen samen met de herder en haar honden een bezoek brengen. Dat doen zij dus ook op de Wollig Landleven Fair in het Hippisch Centrum van Exloo. U zult zien wat een mooie dieren het zijn en hoe goed de herder met haar honden de kudde kunnen drijven.

Aan het houden van schapen zijn oude beroepen onlosmakelijk verbonden: allereerst het herderschap, vervolgens het schaapscheerdersvak, gevolgd door de spinsters en de wolvilters. De schapenvachten worden door vilters en viltsters verwerkt zodat de schapenvacht en het schaap zelf behouden blijven. 

Wandelingen met de herder vanaf de schaapskooi in  Exloo vinden vanaf april tot oktober dagelijks plaats. U kunt altijd een stuk meelopen terwijl de honden het werk doen en de herder u nog het een en ander over de schapen en de natuur kan vertellen. Bijzondere gebeurtenissen zijn verder de Lammetjesdag, gevolgd door de schaapscheerdersdag. 

Ook kunt u een bezoek brengen aan het Schapen Informatie Centrum die naast de kooi te vinden is en waar u van alles over schapen te weten kunt komen. Ook zijn er leuke souvenirs te vinden en na het schaapscheerdersfeest in het voorjaar kunt u er zelfs hele schapenvachten kopen. 

 

Om de kudde in stand te kunnen houden zijn wij afhankelijk van subsidies en van donaties. Ook de giften van toeristen en andere bezoekers van Exloo zijn altijd zeer welkom. Vrijwilligers en de herder van de Stichting Schaapskudde Exloo ontmoeten u ook graag op de Fair Wollig Landleven. Tot dan!

Schaapskudde Exloo bij Wollig Landleven 1
Schaapskudde Exloo bij Wollig Landleven 2
Schaapskudde Exloo bij Wollig Landleven 3

Deelnemers

Neem een kijkje op de deelnemerspagina en zie de grote verscheidenheid van aanbod met specialisten vanuit het hele land, Duitsland en België.

Geweldig leuk voor jong en oud

 • Van alles van en met wol
 • Lifestyle producten
 • Streekproducten vanuit het hele land en daarbuiten.
 • Streekproducten proeverij
 • Muziek
 • Presentaties
 • Homedecoraties
 • Breien, haken, verven, spinnen
 • Catering
 • Foodtrucks
 • En nog veel meer
B.Morris op de Wollig Landlevenfair
Singer Songwriter B.Morris laat zijn onvervalste accoustische country, blues en folkmusic horen. Staat garant voor een heerlijks sfeertje.

Plattegrond, route en parkeren

Wollig Landleven Fair Hippisch Centrum Exloo

Bovenaanzicht Wollig Landleven Fair Hippisch Centrum Exloo

Route naar de Hippisch Centrum Exloo

Navigatie adres:  Valtherweg 27-A 7875 TA Exloo.

Bij de locatie is ruim voldoende parkeergelegenheid. Kosten slechts €2,- Entree is gratis. 

LET OP: Parkeer niet langs de Valtherweg. Hier geldt een parkeerverbod en politie gaat bekeuren. 
Bovenaanzicht Wollig Landleven Fair Hippisch Centrum Exloo

Voor deelnemers

Als u producten of diensten aanbiedt die passen binnen de thema’s wol, lifestyle en streekproducten, dan bent u van harte uitgenodigd om aan te melden voor deelname. Wij verzoeken u dan gebruik te maken van ons online inschrijfformulier. Klik hiervoor op de button. 

Verdere informatie vindt u bij “deelnemen” op de website en via een briefing kort voor aanvang. 

De fair Exloo is per 13-02-2023 volgeboekt. Inschijvers worden vanaf die datum op een reservelijst geplaatst. 

Logo Wollig Landleven

Like onze Facebook en volg ons op Instagram

U bent altijd op de hoogte van wat zich allemaal afspeelt rondom Wollig Landleven. We vinden het heel leuk als u onze pagina wilt liken en onze Instagram wilt volgen.

Alleen voor deelnemers van onze markten en fairs hebben we een speciale Facebook community. Hierin houden we u regelmatig op de hoogte van onze fairs, aanbiedingen, nieuwtjes etc.