fbpx

Wollig Landleven fair Menaam 2024

zondag 26 mei 2024

Tijd: 11:00 uur tot 16:30 uur
Entree: gratis

Wollig Landleven Menaam

In samenwerking met de ondernemersvereniging Menaam gaan we voor de tweede keer een Wollig Landleven fair organiseren.    Ook kun je getuige zijn van het typisch Friese spel kaatsen.  Het zijn dan de Menamer Kaatsdagen. 

Menaldum is een dorp in de gemeente Waadhoeke, Nederlandse provincie Friesland. Het ligt ten westen van Leeuwarden, ten oosten van Franeker en net ten noorden van Dronrijp. Door het dorp stroomt de Menaldumervaart, verder stromen de Botgorre, de Oudevaart, Liemervaart, Rentmeester en de Poelvaart door het dorpsgebied.

Foto Wollig Landleven Menaam

Menaam, dichtbij Leeuwarden en Franeker. Een prachtig karakteristiek Fries dorp, gelegen aan de A31. 

Wollig Landleven Fairs
Wol

Wollig Landleven fair

De 3 thema's van Wollig Landleven

Wol

Het thema wol biedt van alles wat met wol te maken heeft dus vanaf de ruige vezel (vachten) tot en met vele eindproducten zoals kleding, creaties van vilt, vachten en huiden noem het maar op. Breien, haken, verven, spinnen alles wat met wol gedaan kan worden wordt gepresenteerd en verkocht.

Lifestyle

Dit thema biedt een breed scala aan van alles wat met Lifestyle te maken heeft. Kleding, Huisdecoratie, outdoor, hout producten, oliën, exclusieve tassen, vele producten gemaakt van leer, sieraden, teveel om op te noemen.

Streekproducten

Lifestyle producten bij Wollig Landleven

Wollig Landleven omarmt de streekproducten. Wij willen u graag kennis laten maken met de vele professionele producenten van originele streekproducten. Vele soorten kazen, vlees, exclusieve oliën, wijnen, vruchten en fruit, exclusieve worsten en ragouts en nog veel meer. 

Wollig Landleven en kaatsen in Menaam.

 Een mooie locatie is het Friese Menaam. 

In samenwerking met de ondernemersvereniging gaat Wollig Landleven dit dorp omtoveren in een fair met wol, lifestyle en streekproducten. We willen er een typisch landelijk gebeuren van maken. Sfeer, gezelligheid en ontspanning in dit karakteristiek gebied. 

Tientallen standhouders presenteren hun producten en specialiteiten vol passie en vakmanschap.

Gezelligheid, sfeer en mooie producten zijn de ingrediënten van Wollig Landleven, fairs die leuk zijn voor jong en oud. Heerlijk smullen van de streekproducten, vers gegrilde hamburgers of spareribs, of kom je voor wol, breien, haken of spinnen? Natuurlijk kun je ook terecht voor leuke homedecoraties, kunst, sierraden, outdoor, workshops en lifestyle en nog veel meer. Kortom te veel om op te noemen.
Heb je passie voor wol, lifestyle of streekproducten, dan kun je dit niet missen.
U bent van harte welkom op de Wollig Landleven fair in Menaam.

In samenwerking met de plaatselijke Vereniging voor Volksvermaken (V.v.V. Menaem) gaan we voor de tweede keer een Wollig Landleven fair organiseren. Ook kun je getuige zijn van de typisch Friese sport kaatsen.

Vanaf woensdagavond is het feest in Menaam tijdens de jubileum editie van de Menamer Merke. De V.v.V. viert dit jaar namelijk haar 125 jarig bestaan. Dat betekent elke avond feest in de grote tent op het kaatsveld en vanaf vrijdag 3 dagen ‘merke’ oftewel kermis aan de Dyksterbuorren.

Daarnaast wordt er het hele weekend gekaatst naast de grote tent op het feestterrein. Door de eigen leden en jeugdleden, maar ook door de hoogste klasse dames en heren. Op zondag 26 mei is het nl. de beurt aan de Hoofdklasse Heren om vanaf 12:00 uur de ballen op en uit te slaan. Nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust een kijkje op het kaatsveld, om de beste kaatsers van Nederland aan het werk te zien. Of kom naar het feest met muziek in de grote tent. Dat begint zodra de laatste bal – rond een uur of 18:00 – is geslagen. Toegang is de hele dag gratis.

Geweldig leuke activiteiten voor jong en oud

  • Diverse Workshops > Bakworkshop voor kinderen (cupcakes) Creatieve workshops op het gebied van vilten, knopen en haken voor volwassenen en kinderen
  • Streekproducten proeverij
  • Presentaties
  • Homedecoraties
  • Breien, haken, verven, spinnen
  • Catering
  • Foodtrucks
  • Brandweer presentatie voor de jeugd.

Plattegrond, route en parkeren

Plattegrond overzicht Wollig Landleven Menaam 2024Fairparcours Wollig Landleven Fair Menaam (o.v.b.)

Verkeerssituatie Wollig Landleven Menaam

Verkeerssituatie Menaam en parkeren. 

Voor deelnemers

Als u producten of diensten aanbiedt die passen binnen de thema’s wol, lifestyle en streekproducten, dan bent u van harte uitgenodigd om aan te melden voor deelname. Wij verzoeken u dan gebruik te maken van ons online  inschrijfformulier. Klik  hiervoor op de button. 

Verdere informatie vindt u via de Informatie voor deelnemers op de website evenals een briefing kort voor aanvang. 

Logo Wollig Landleven bruine letters

Like onze Facebook en volg ons op Instagram

U bent altijd op de hoogte van wat zich allemaal afspeelt rondom Wollig Landleven. We vinden het heel leuk als u onze pagina wilt liken en onze Instagram wilt volgen.

Voor deelnemers aan onze markten en fairs hebben we een speciale Facebook community. Hierin houden we u regelmatig op de hoogte van onze fairs, aanbiedingen, nieuwtjes etc.