fbpx

Wollig Landleven fair Natuurgebied Schoterveld (Bant) 2024

Zondag 21 april

Tijd: 11:00 uur tot 16:30 uur
Entree: gratis
Parkeren €2,50

Adres: Schoterweg 3 Bant. (Naast vakantiepark “De Eigenwijze”. 

Een prachtige locatie voor de wol, lifestyle en streekproducten fair, naast vakantiepark "Eigen Wijze".

Natuurgebied Schoterveld bij Bant (Flevoland)

Sfeer, passie en vakmanschap. Dat zijn de ingrediënten van een Wollig Landleven fair. Zondag 21 April zijn we op de nieuwe locatie in het natuurgebied Schoterveld naast vakantiepark “Eigen Wijze”.

Centraal gelegen aan de A6 vlakbij Bant, met ruime parkeergelegenheid.

Een fair die leuk is voor jong en oud. Heerlijk smullen van de streekproducten, vers gegrilde hamburgers of spareribs, of kom je voor breien, haken of spinnen? Natuurlijk kun je ook terecht voor leuke homedecoraties, kunst, outdoor, workshops, kleding en lifestyle en nog veel meer. Kortom te veel om op te noemen. Tientallen standhouders presenteren hun producten, creaties en specialiteiten. 

Evenemententerrein Natuurgebied Schoterveld (Bant)

Schitterend gelegen aan het meertje in natuurgebied Schoterveld, naast het vakantiepark “Eigen Wijze”.

Het Schoterveld

Het Schoterveld

Het Schoterveld is het activiteitenterrein van Staatsbosbeheer gelegen op 3 minuten vanaf afslag 16(Bant) aan de A6. Het is centraal gelegen tussen het westen, midden en het noorden van Nederland. Plusminus 90 kilometer van zowel Amsterdam, Utrecht en Groningen. Dit maakt het tot een unieke locatie. De Stronk ligt in een natuurlijke omgeving aan een plas van 18 hectare aan de rand van het Kuinderbos nabij Bant.

Zakelijk event of bedrijfsuitje

De combinatie met het naastgelegen vakantiepark Eigen Wijze maakt het nog meer bijzonder. Niet alleen de meer dan 300 bedden die het park biedt, maar ook de verschillende zaal- en conferentieruimtes maken het aantrekkelijk voor meerdaagse evenementen voor de zakelijke markt.

Voor een teambuilding, bedrijfsfeest, of personeelsfeest van 50 tot 2500 personen kunt u aankloppen bij zowel Staatbosbeheer als Eigen Wijze. Het Schoterveld biedt veel mogelijkheden om uw event tot een succes te maken.

Trouwlocatie

Het terrein heeft een eigen toiletgebouw en een hooi-kap. Deze kan worden aangekleed met zeilen aan vier kanten waardoor een intieme ruimte wordt gecreëerd voor gezelschappen vanaf 50 personen. Op een steenworp afstand is op de heuvel een  huwelijksprieel gebouwd met een prachtig uitzicht over de plas. Zowel de huwelijksvoltrekking als het feest kan daar volledig in de natuur plaatsvinden. Om het feest compleet te maken kunnen de gasten overnachten bij Eigen Wijze of op de tien camperplaatsen aan de plas. Het ontbijt kan de volgende ochtend genuttigd worden onder een stretchtent of in de sfeervolle druivenkas van Eigen Wijze.

Diverse mogelijkheden

Verder leent het Schoterveld zich uitstekend voor tal van uiteenlopende activiteiten. Er wordt een 5 kilometer lange wandelroute om de plas aangelegd. Daardoor kunnen er straks verschillende sportactiviteiten plaatsvinden, zoals een bosloop, bootcamps, obstacle-run en tal van scoutings- en outdoor activiteiten. Ook trainingskampen i.s.m. Eigen Wijze. Een mooie toevoeging, ook voor bedrijfsuitjes, is het 4×4 offroad behendigheidsterrein. Op cultureel gebied kan de locatie het decor zijn van een voorstelling. Cultuur en natuur kunnen samensmelten tot een inspirerend en verwonderend geheel. Van een BBQ en een bedrijfsfeest tot een festival, alles is mogelijk. Eigen Wijze bouwt een Horecapaviljoen met een prachtig uitzicht over de plas. Voor de terrassen van dit paviljoen kunnen de kinderen het water laten stromen door de uitgeholde boomstammen van de aangelegde waterspeeltuin.

De ligging, bereikbaarheid, ruime parkeergelegenheid en de natuurlijke omgeving maken Het Schoterveld tot een unieke locatie in Nederland.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

De Wollig Landleven fair

Op zondag 21 april vindt de Wollig Landleven Fair plaats op het natuurgebied Schoterveld bij Bant. Dit evenement is onderdeel van het openingsweekend van het Tulpenfestival, dat de start van het bloemenseizoen viert. De Wollig Landleven Fair is een unieke gelegenheid om kennis te maken met de passie en het vakmanschap van tientallen standhouders die hun producten en specialiteiten presenteren binnen drie hoofdthema’s: wol, lifestyle en streekproducten.

Het thema wol omvat alles wat met wol te maken heeft, van ruwe vachten tot prachtige creaties van vilt, brei- en haakwerk, kleding en accessoires. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan diverse workshops om zelf te leren spinnen, verven, vilten of haken. Het thema lifestyle biedt een breed scala aan producten op het gebied van kunst, kleding, lichaamsverzorging, huisdecoratie en outdoorartikelen. Bezoekers kunnen zich laten inspireren door exclusieve tassen, sieraden, houtproducten, oliën en nog veel meer. Het thema streekproducten is gericht op het promoten van originele en ambachtelijke producten uit de regio. Bezoekers kunnen genieten van heerlijke kazen, vlees, wijnen, oliën, vruchten, worsten en ragouts, die met zorg en liefde zijn bereid.

De Wollig Landleven Fair is niet alleen een markt, maar ook een gezellige en sfeervolle dag uit voor jong en oud. Er zijn verschillende foodtrucks aanwezig waar bezoekers kunnen smullen van lekkere hapjes en drankjes. Er is ook live muziek en entertainment om de stemming erin te houden. De fair vindt plaats op het prachtige natuurgebied Schoterveld, dat deel uitmaakt van de Tulpenroute. Bezoekers kunnen een wandeling of een fietstocht maken langs de kleurrijke tulpenvelden en genieten van de natuur en natuurlijk een pitsstop maken bij de fair die aan het parcours ligt.

De Wollig Landleven Fair is een evenement dat mensen met passie voor wol, lifestyle en streekproducten samenbrengt. Het is een unieke kans om te ontdekken, te leren, te proeven en te beleven. De fair is geopend van 11:00 tot 16:30 uur en de toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Wollig Landleven.

Wollig Landleven Fairs
Wollig Landleven Fair en het Tulpenfestival

De 3 thema's van Wollig Landleven

Wol

Het thema wol biedt van alles wat met wol te maken heeft dus vanaf de ruige vezel (vachten) tot en met vele eindproducten zoals kleding, creaties van vilt, vachten en huiden noem het maar op. Breien, haken, verven, spinnen alles wat met wol gedaan kan worden wordt gepresenteerd en verkocht. Ook zijn er workshops en is er een heuse handwerkvrijplaats waar iedereen kan aanschuiven en meedoen. Kennis delen, vragen stellen, leren spinnen…noem het maar op. 

Lifestyle

Lifestyle op de Wollig Landleven fairs

Dit thema biedt een breed scala aan van alles wat met Lifestyle te maken heeft. Kleding, Huisdecoratie, outdoor, hout producten, oliën, exclusieve tassen, vele producten gemaakt van leer, sieraden, teveel om op te noemen.

Streekproducten

Wollig Landleven omarmt de streekproducten. Wij willen u graag kennis laten maken met de vele professionele producenten van originele streekproducten. Vele soorten kazen, vlees, exclusieve oliën, wijnen, vruchten en fruit, exclusieve worsten en ragouts en nog veel meer. 

Plattegrond, route en parkeren

Plattegrond Wollig Landleven Fair Bant 2024

Plattegrond Wollig Landleven fair Natuurgebied Schoterveld 2024.

Route naar Wollig Landleven Fair Natuurgebied Schoterveld (Bant).

Adres: Schoterweg 3, 8314 RA Bant

Deelnemerslijst

Voor deelnemers

Als u producten of diensten aanbiedt die passen binnen de thema’s wol, lifestyle en streekproducten, dan bent u van harte uitgenodigd om aan te melden voor deelname. Wij verzoeken u dan gebruik te maken van ons online  inschrijfformulier. Klik  hiervoor op de button. 

Verdere informatie vindt u via de pagina voor deelnemers  op de website evenals een briefing kort voor aanvang.