fbpx

Wollig Landleven fair Zorgvlied 2022

zondag 7 augustus 2022

Tijd: 11:00 uur tot 16:30 uur
Entree: gratis
Parkeren: gratis

Wollig Landleven Zorgvlied

Middenin het toeristisch gebied van het Drents-Friese woud

In 2021 waren we hier voor het eerst en dat is een groot succes gebleken. Heel veel bezoekers bezochten toen de sfeervolle fair in het pittoreske dorpje Zorgvlied. Dit jaar gaan we nog groter uitpakken.

Zorgvlied is een dorp in de gemeente Westerveld in de Nederlandse provincie Drenthe. Het ligt vlak bij de grens met de provincie Friesland. Het dorp heeft zijn naam te danken aan een – nu verdwenen – villa “Zorgvlied”

Van 1819 tot 1823 kocht de Maatschappij van Weldadigheid grote stukken heide aan die om Groot en Klein Wateren lagen in de marke van Diever en Wateren. Tegen de Friese grens werd in 1823 het Instituut voor de Landbouw gesticht. Deze school was een van de eerste in Nederland. Tot 1859 heeft zij – de school werd ook wel “kweekschool” genoemd – gefunctioneerd als opleidingsinstituut voor de Maatschappij van Weldadigheid. 

De locatie wordt omringd door vele campings en vakantieparken. Ruim 16000 reserveringen kunnen er plaats vinden.

Zorgvlied foto Wollig Landleven

Een heel klein maar uiterst sfeervol dorpje tussen vele campings en recreatieparken. 

Wollig Landleven fair

De 3 thema's van Wollig Landleven

Wol

Het thema wol biedt van alles wat met wol te maken heeft dus vanaf de ruige vezel (vachten) tot en met vele eindproducten zoals kleding, creaties van vilt, vachten en huiden noem het maar op. Breien, haken, verven, spinnen alles wat met wol gedaan kan worden wordt gepresenteerd en verkocht.

Lifestyle

Dit thema biedt een breed scala aan van alles wat met Lifestyle te maken heeft. Kleding, Huisdecoratie, outdoor, hout producten, oliën, exclusieve tassen, vele producten gemaakt van leer, sieraden, teveel om op te noemen.

Streekproducten

Wollig Landleven omarmt de streekproducten. Wij willen u graag kennis laten maken met de vele professionele producenten van originele streekproducten. Vele soorten kazen, vlees, exclusieve oliën, wijnen, vruchten en fruit, exclusieve worsten en ragouts en nog veel meer. 

Wollig Landleven in Zorgvlied

 Werkelijk een prachtige locatie middenin het toeristische gebied met vele duizenden vakantiegangers.

Wollig Landleven gaat dit dorpje omtoveren in een fair met wol, lifestyle en streekproducten. We willen er een typisch landelijk gebeuren van maken. Sfeer, gezelligheid en ontspanning middenin de heidevelden van dit mooie gebied. 

Ruim 60 standhouders presenteren hun producten en specialiteiten vol passie en vakmanschap.

Gezelligheid, sfeer en mooie producten zijn de ingrediënten van Wollig Landleven, fairs die leuk zijn voor jong en oud. Heerlijk smullen van de streekproducten, vers gegrilde hamburgers of spareribs, of kom je voor wol, breien, haken of spinnen? Natuurlijk kun je ook terecht voor leuke homedecoraties, kunst, sierraden, outdoor, workshops en lifestyle en nog veel meer. Kortom te veel om op te noemen.
Heb je passie voor wol, lifestyle of streekproducten, dan kun je dit niet missen.
U bent van harte welkom op de Wollig Landleven fair in Zorgvlied  in de Dorpsstraat en Tied Zat park.

Geweldig leuke activiteiten voor jong en oud

 • Diverse Workshops
 • Streekproducten proeverij
 • Muziek
 • Presentaties
 • Homedecoraties
 • De handwerkvrijplaats
 • Breien, haken, verven, spinnen
 • Catering
 • Foodtrucks
 • En nog veel meer
B.Morris op de Wollig Landlevenfair
Singer Song Writer B.Morris zal zijn geweldig repertoire laten horen met bekende blues, country en oldies muziek.
Hotel Villa Nova Zorgvlied en Wollig Landleven fair
Direct aan het parcour van de fair gelegen is Hotel Villa Nova. Hier kunt u heerlijk een terrasje pakken of keuze maken uit een gerecht van de menukaart. Gewoon genieten dus.

Workshop vilten tijdens de fair

 • Workshop Stenen vilten

  Vind je het leuk om eens uit te proberen hoe vilten met wol gaat, dan is dit een geschikt project. Je leert hoe je zachte kleurige schapenwol rond een steen vilt met warm water en zeep. Je kunt de hele dag aanschuiven bij Yemanja, mits er plaats is. Duur van de workshop: 15-30 minuten. Kosten: € 5,-. Je gevilte steen neem je natuurlijk mee naar huis.

  Hartelijke groet

  Monique Faase

  T   06 1089 2874
  M:  monique.faase@gmail.com/ monique@yemanja.eu
  FB: @yemanja.eu / W: www.yemanja.eu

Workshop stenen vilten van Yemanja

Plattegrond, route en parkeren

Verkeersplan Wollig Landleven Zorgvlied

Route naar Zorgvlied Drenthe

Overzicht Wollig Landleven Zorgvlied 2022
Plattegrond indeling Wollig Landleven Zorgvlied. (altijd onder voorbehoud)

Bij en om de locatie is voldoende parkeergelegenheid. Parkeren is gratis. 

Voor deelnemers

Als u producten of diensten aanbiedt die passen binnen de thema’s wol, lifestyle en streekproducten, dan bent u van harte uitgenodigd om aan te melden voor deelname. Wij verzoeken u dan gebruik te maken van ons online  inschrijfformulier. Klik  hiervoor op de button. 

Verdere informatie vindt u via de Informatie voor deelnemers op de website evenals een briefing kort voor aanvang. 

Logo Wollig Landleven bruine letters

Like onze Facebook en volg ons op Instagram

U bent altijd op de hoogte van wat zich allemaal afspeelt rondom Wollig Landleven. We vinden het heel leuk als u onze pagina wilt liken en onze Instagram wilt volgen.

Voor deelnemers aan onze markten en fairs hebben we een speciale Facebook community. Hierin houden we u regelmatig op de hoogte van onze fairs, aanbiedingen, nieuwtjes etc.