fbpx

Wollig Landleven fair Zorgvlied 2024

zondag 4 augustus 2024

Dorpstraat 38 en Tiedzat park Zorgvlied.
Navigatie postcode: 8437 PB

Tijd: 11:00 uur tot 16:30 uur
Entree: gratis
Parkeren: €2,-

Wollig Landleven Zorgvlied

Middenin het toeristisch gebied van het Drents-Friese woud

Zeer druk bezocht door o.a. de vele toeristen in de omgeving. Wollig Landleven komt dit jaar voor de derde keer naar het idyllische dorpje Zorgvlied.  

Zorgvlied is een dorp in de gemeente Westerveld in de Nederlandse provincie Drenthe. Het ligt vlak bij de grens met de provincie Friesland. Het dorp heeft zijn naam te danken aan een – nu verdwenen – villa “Zorgvlied”

Van 1819 tot 1823 kocht de Maatschappij van Weldadigheid grote stukken heide aan die om Groot en Klein Wateren lagen in de marke van Diever en Wateren. Tegen de Friese grens werd in 1823 het Instituut voor de Landbouw gesticht. Deze school was een van de eerste in Nederland. Tot 1859 heeft zij – de school werd ook wel “kweekschool” genoemd – gefunctioneerd als opleidingsinstituut voor de Maatschappij van Weldadigheid. 

De locatie wordt omringd door vele campings en vakantieparken. Ruim 16000 reserveringen kunnen er plaats vinden.

Zorgvlied foto Wollig Landleven

Een heel klein maar uiterst sfeervol dorpje tussen vele campings en recreatieparken. 

Hutte cosmetics bij Wollig Landleven

Wollig Landleven fair

De 3 thema's van Wollig Landleven

Wol

Het thema wol biedt van alles wat met wol te maken heeft dus vanaf de ruige vezel (vachten) tot en met vele eindproducten zoals kleding, creaties van vilt, vachten en huiden noem het maar op. Breien, haken, verven, spinnen alles wat met wol gedaan kan worden wordt gepresenteerd en verkocht.

Lifestyle

Dit thema biedt een breed scala aan van alles wat met Lifestyle te maken heeft. Kleding, Huisdecoratie, outdoor, hout producten, oliën, exclusieve tassen, vele producten gemaakt van leer, sieraden, teveel om op te noemen.

Streekproducten

Lifestyle producten bij Wollig Landleven

Wollig Landleven omarmt de streekproducten. Wij willen u graag kennis laten maken met de vele professionele producenten van originele streekproducten. Vele soorten kazen, vlees, exclusieve oliën, wijnen, vruchten en fruit, exclusieve worsten en ragouts en nog veel meer. 

Wollig Landleven in Zorgvlied

 Werkelijk een prachtige locatie midden in het toeristische gebied met vele duizenden vakantiegangers.

Wollig Landleven gaat dit dorpje omtoveren in een fair met wol, lifestyle en streekproducten. We willen er een typisch landelijk gebeuren van maken. Sfeer, gezelligheid en ontspanning midden in de heidevelden van dit mooie gebied. 

Tientallen standhouders presenteren hun producten en specialiteiten vol passie en vakmanschap.

Gezelligheid, sfeer en mooie producten zijn de ingrediënten van Wollig Landleven, fairs die leuk zijn voor jong en oud. Heerlijk smullen van de streekproducten, vers gegrilde hamburgers of spareribs, of kom je voor wol, breien, haken of spinnen? Natuurlijk kun je ook terecht voor leuke homedecoraties, kunst, sierraden, outdoor, workshops en lifestyle en nog veel meer. Kortom te veel om op te noemen.
Heb je passie voor wol, lifestyle of streekproducten, dan kun je dit niet missen.
U bent van harte welkom op de Wollig Landleven fair in Zorgvlied in de Dorpsstraat en Tied Zat park.

Geweldig leuke activiteiten voor jong en oud.

  • Streekproducten proeverij
  • Muziek
  • Presentaties
  • Homedecoraties
  • Lifestyle, sierraden, lichamelijke verzorging, kunst, kleding, en nog veel meer. 
  • Wol, Breien, haken, verven, spinnen
  • Catering
  • Foodtrucks
  • En meer

Plattegrond, route en parkeren

Wollig Landleven schaap under construction

Verkeersplan Wollig Landleven Zorgvlied (wordt aan gewerkt)

Route naar Zorgvlied Drenthe

Bij de locatie is voldoende parkeergelegenheid. Parkeren €2,-

Voor deelnemers

Als u producten of diensten aanbiedt die passen binnen de thema’s wol, lifestyle en streekproducten, dan bent u van harte uitgenodigd om aan te melden voor deelname. Wij verzoeken u dan gebruik te maken van ons online  inschrijfformulier. Klik  hiervoor op de button. 

Verdere informatie vindt u via de Informatie voor deelnemers op de website evenals een briefing kort voor aanvang. 

Logo Wollig Landleven bruine letters

Like onze Facebook en volg ons op Instagram

U bent altijd op de hoogte van wat zich allemaal afspeelt rondom Wollig Landleven. We vinden het heel leuk als u onze pagina wilt liken en onze Instagram wilt volgen.

Voor deelnemers aan onze markten en fairs hebben we een speciale Facebook community. Hierin houden we u regelmatig op de hoogte van onze fairs, aanbiedingen, nieuwtjes etc.