fbpx

Wollig Landleven fair Holtingerveld Havelte 2022

zondag 2 oktober 2022

Tijd: 11:00 uur tot 16:30 uur
Entree: gratis

Een prachtige lokatie bij de schaapskooi, vlindertuin en brasserie

Inmiddels voor de 5e keer gaan we naar de Poort van het Holtingerveld

Een unieke plek om het ontdekken van het gebied te starten is de Toegangspoort Holtingerveld. Deze poort ligt aan de Van Helomaweg ten noorden van Havelte. Hier vind je niet alleen volop parkeergelegenheid, maar ook een Informatiecentrum, Brasserie Oer,  kinderspeelplaats, een keientuin en de schaapskooi van de Holtinger schaapskudde. Op het terrein vind je ook het Vlinderparadijs Papiliorama(tegen betaling).
Wollig Landleven op het Holtingerveld

Toegangspoort Holtingerveld Havelte

Een mooi overzicht van de locatie van Wollig Landleven op het Holtingerveld bij Havelte

Wollig Landleven fair

Vledder 2021

De 3 thema's van Wollig Landleven

Wol

Het thema wol biedt van alles wat met wol te maken heeft dus vanaf de ruige vezel (vachten) tot en met vele eindproducten zoals kleding, creaties van vilt, vachten en huiden noem het maar op. Breien, haken, verven, spinnen alles wat met wol gedaan kan worden wordt gepresenteerd en verkocht.

Lifestyle

Dit thema biedt een breed scala aan van alles wat met Lifestyle te maken heeft. Kleding, Huisdecoratie, outdoor, hout producten, oliën, exclusieve tassen, vele producten gemaakt van leer, sieraden, teveel om op te noemen.

Streekproducten

Wollig Landleven omarmt de streekproducten. Wij willen u graag kennis laten maken met de vele professionele producenten van originele streekproducten. Vele soorten kazen, vlees, exclusieve oliën, wijnen, vruchten en fruit, exclusieve worsten en ragouts en nog veel meer. 

Wollig Landleven fair Holtingerpoort Havelte

Wol, Lifestyle en Streekproducten…
Dat zijn de hoofdthema’s van de Wollig Landleven fair in Havelte op 2 oktober aanstaande.
Sfeer, passie en vakmanschap. Dat zijn de ingrediënten van een Wollig Landleven fair. 2 Oktober zijn we met Wol, Lifestyle en Streekproducten bij de Toegangspoort Holtingerveld in Havelte. Vele standhouders presenteren daar hun mooie producten of specialiteiten.
Gezelligheid, sfeer en mooie producten. Een fair die leuk is voor jong en oud. Heerlijk smullen van de streekproducten, vers gegrilde hamburgers of spareribs, of kom je voor breien, haken of spinnen? Natuurlijk kun je ook terecht voor leuke homedecoraties, kunst, outdoor, workshops en lifestyle en nog veel meer. Kortom teveel om op te noemen.
Voor de mensen die gek zijn op breien, spinnen, haken, verven etc.
Het Wollig Landleven handwerktrefpunt is er ook weer. Diverse dames kunnen u alles vertellen over de ambachten maar u kunt zelf natuurlijk ook aanschuiven. Kennis delen, kunst afkijken of gewoon kletsen over van alles en nog wat over wol.
Organisatie en standhouders nodigen u van harte uit. 

Wollig Landleven handwerktrefpunt

Spinnen bij het Wollig Landleven handwerktrefpunt

Mijn oma had een rustig leven. Ze had 12 kinderen gekregen, allen kort op elkaar. Ze had geen wasmachine, laat staan een afwasmachine en ze kon ook niet naar de winkel om even kleren te kopen.

Maar als het werk overdag gedaan was en de jongste kinderen lekker lagen te slapen, kwamen haar vriendinnen op bezoek. Ze zaten zo gezamenlijk sokken te breien, truien te verstellen en praatjes en technieken uit te wisselen. De oudste kinderen zaten erbij te luisteren en het handwerken te oefenen.

De avond was de tijd voor ontspannen, ontmoeten en uitwisselen.

Het Wollig Landleven handwerktrefpunt wil een dergelijke ontmoetingsplaats zijn: ontspannend, drempelloos, open en uitnodigend. We willen de nieuwsgierigheid prikkelen en onze kennis delen.

Het is heel belangrijk voor je welzijn en ontplooiing om gelijkgestemden te ontmoeten, vriendschappen te smeden, technieken en materialen te delen.  

Wol is van nature biologisch, vriendelijk voor dierenwelzijn en hernieuwbaar. Wol is de basis van veel van ons werk.

En wie denkt dat handwerken ouderwets is, kom maar een keer bij ons kijken! We nodigen je uit, kom gerust langs, blijf even zitten en knoop een praatje aan met de mensen van het Wollig Landleven HandwerkTrefpunt.

Neem je eigen handwerk mee en kom bij ons een poosje ontspannen, bijpraten en delen.

Geweldig leuk voor jong en oud

 • Diverse Workshops
 • Streekproducten proeverij
 • Muziek
 • Presentaties
 • Homedecoraties
 • Breien, haken, verven, spinnen
 • HandwerkTrefpunt
 • Catering
 • Foodtrucks
 • En nog veel meer

Worden honden ook toegelaten?

Mag de hond mee

Op de fairs van Wollig Landleven zijn honden altijd welkom. We vragen echter wel wat discipline van de hondenbezitters:

 • Honden moeten aangelijnd.
 • Eventuele uitwerpselen moeten direct worden opgeruimd.
  Helaas worden we vaak geconfronteerd met poep die niet wordt opgeruimd. We doen dus een dringend beroep op uw fatsoen.
B.Morris zanger gitarist bij Wollig Landleven fairs
Singer Songwriter B.Morris is ook aanwezig op de Wollig Landleven Fair in Havelte. Country, Blues, folk en Oldies.....vele prachtige muziek passeeert de revue.

Plattegrond, route en parkeren

Bovenaanzicht Wollig Landleven Holtingerveld Havelte 2021. Dit jaar zal het vergelijkbaar zijn met 2021. Zodra alle inschrijvingen binnen zijn zal de plattegrond worden aangepast. 

Route naar de toegangspoort Holtingerveld in Havelte.

Navigatie adres: Van Helomaweg 18, 7971 PX Havelte

Bij de locatie is voldoende parkeergelegenheid. 

Voor deelnemers

Als u producten of diensten aanbiedt die passen binnen de thema’s wol, lifestyle en streekproducten, dan bent u van harte uitgenodigd om aan te melden voor deelname. Wij verzoeken u dan gebruik te maken van ons online  inschrijfformulier. Klik  hiervoor op de button. 

Verdere informatie vindt u via de Informatie voor deelnemers op de website evenals een briefing kort voor aanvang. 

Logo Wollig Landleven

Like onze Facebook en volg ons op Instagram

U bent altijd op de hoogte van wat zich allemaal afspeelt rondom Wollig Landleven. We vinden het heel leuk als u onze pagina wilt liken en onze Instagram wilt volgen.

Alleen voor deelnemers van onze markten en fairs hebben we een speciale Facebook community. Hierin houden we u regelmatig op de hoogte van onze fairs, aanbiedingen, nieuwtjes etc.