fbpx

Wollig Landleven fair Holtingerveld Havelte 2023

zondag 1 oktober 2023

Tijd: 11:00 uur tot 16:30 uur
Entree: gratis

Ruim 90 specialisten en een prachtige lokatie bij de schaapskooi, vlindertuin en brasserie

Inmiddels voor de 6e keer gaan we naar de Toegangspoort van het Holtingerveld

Een unieke plek om het ontdekken van het gebied te starten is de Toegangspoort Holtingerveld. Deze poort ligt aan de Van Helomaweg ten noorden van Havelte. Hier vind je niet alleen volop parkeergelegenheid, maar ook een Informatiecentrum, Brasserie Oer,  kinderspeelplaats, een keientuin en de schaapskooi van de Holtinger schaapskudde. Op het terrein vind je ook het Vlinderparadijs Papiliorama(tegen betaling).
Wollig Landleven op het Holtingerveld

Toegangspoort Holtingerveld Havelte

Een mooi overzicht van de locatie van Wollig Landleven op het Holtingerveld bij Havelte

Wollig Landleven fair

Hutte cosmetics bij Wollig Landleven

De 3 thema's van Wollig Landleven

Wol

Mognolia Ranch collectie

Het thema wol biedt van alles wat met wol te maken heeft dus vanaf de ruige vezel (vachten) tot en met vele eindproducten zoals kleding, creaties van vilt, vachten en huiden noem het maar op. Breien, haken, verven, spinnen alles wat met wol gedaan kan worden wordt gepresenteerd en verkocht.

Lifestyle

Dit thema biedt een breed scala aan van alles wat met Lifestyle te maken heeft. Kleding, Huisdecoratie, outdoor, hout producten, oliën, exclusieve tassen, vele producten gemaakt van leer, sieraden, teveel om op te noemen.

Streekproducten

Lifestyle producten bij Wollig Landleven

Wollig Landleven omarmt de streekproducten. Wij willen u graag kennis laten maken met de vele professionele producenten van originele streekproducten. Vele soorten kazen, vlees, exclusieve oliën, wijnen, vruchten en fruit, exclusieve worsten en ragouts en nog veel meer. 

Wollig Landleven Herfstfair Havelte

Wol, Lifestyle en Streekproducten…

Dat zijn de hoofdthema’s van de gezellige en sfeervolle Wollig Landleven fair in Havelte op 1 oktober aanstaande. Op deze fair vind je vele standhouders die hun passie en vakmanschap laten zien op het gebied van wol, lifestyle en streekproducten. Je kunt er heerlijk rondsnuffelen, inspiratie opdoen, workshops volgen en genieten van lekkere hapjes en drankjes.

Of je nu houdt van breien, haken, spinnen, verven of andere creatieve bezigheden met wol, je vindt er alles wat je nodig hebt. Van wol tot patronen, van naalden tot accessoires. Maar ook voor leuke homedecoraties, kunst, outdoor, lifestyle en nog veel meer kun je terecht op de Wollig Landleven fair.

Kom gezellig langs bij de Toegangspoort Holtingerveld in Havelte op 1 oktober en beleef een dag vol wol, lifestyle en streekproducten. De organisatie en de standhouders heten je van harte welkom.

Deelnemers

Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt. 
Onder het menu “deelnemers overzicht”, vindt u alle deelnemende standhouders. In Havelte zijn dit maar liefst ruim 90 binnen de thema’s wol, lifestyle en streekproducten. Ook zijn er Foodtrucks met grill en vlees specialiteiten, poffertjes, heerlijke wafels en steekijs. Natuurlijk is onze barista ook weer aanwezig en kunt u bij hem de lekkerste koffie krijgen of een heerlijke chocomelk.   Kortom, voor Iedereen wat wils bij Wollig Landleven herfstfair Havelte.

Geweldig leuk voor jong en oud

 • Wol
 • Lichamelijke verzorging
 • Kunst
 • Kleding
 • Outdoor
 • Authentieke broodovens>vers gebakken brood
 • Zalmrokerij
 • Palingrokerij
 • Streekproducten proeverij
 • Muziek: Singer-songwriter Ronald Nihot van o.a. de Voice Senior.
 • Presentaties
 • Homedecoraties
 • Breien, haken, verven, spinnen
 • Foodtrucks
 • En nog veel meer> Kijk voor alle standhouders op de deelnemerslijst.

Worden honden ook toegelaten?

Mag de hond mee

Op de fairs van Wollig Landleven zijn honden altijd welkom. We vragen echter wel wat discipline van de hondenbezitters:

 • Honden moeten aangelijnd.
 • Eventuele uitwerpselen moeten direct worden opgeruimd.
  Helaas worden we vaak geconfronteerd met poep die niet wordt opgeruimd. We doen dus een dringend beroep op uw fatsoen.
Singer-songwriter Ronald Nihot bij Wollig Landleven

Ronald Nihot          singer-songwriter en deelnemer Voice Senior

Met roots in Den Haag in de zestig en zeventiger jaren is Ronald Nihot opgegroeid met Americana en folkmusic. Thuis werd er naar van alles geluisterd. Van James Last tot klassiek. “Ik begon pas echt te luisteren toen ik de Amerikaanse singer-songwriters hoorden. Paul Simon, James Taylor, Gordon Lightfoot.

Ronald heeft bewust gekozen voor de akoestisch gitaar en streeft er naar zijn optredens intiem en persoonlijk te maken. “Zoveel mogelijk een één op één relatie opbouwen met het publiek. Dat geeft een enorme voldoening”. Mooie liedjes goed verpakt. In 2015 en 2016 heeft Ronald in de Verenigde Staten gespeeld aan Route 66. Een mooi avontuur. Hij was in 2020 deelnemer aan de Voice Senior. “Een leuke ervaring die ik ieder artiest gun. Dat alles een keer in dienst staat van jou optreden”. De Wollig landleven Fair is een mooie gelegenheid het publiek muziek te bieden van luisterliedjes tot klassiekers.

Plattegrond, route en parkeren

Wollig LAndleven schaap under construction

Bovenaanzicht Wollig Landleven Herfstfair Holtingerveld Havelte  2023 (binnenkort online)

Route naar de toegangspoort Holtingerveld in Havelte.

Navigatie adres: Van Helomaweg 18, 7971 PX Havelte

Bij de locatie is ruim voldoende parkeergelegenheid. 

LET OP: Parkeer niet langs de N353 (van Helomaweg) Hier geldt een parkeerverbod en politie gaat bekeuren. 

Voor deelnemers

Als u producten of diensten aanbiedt die passen binnen de thema’s wol, lifestyle en streekproducten, dan bent u van harte uitgenodigd om aan te melden voor deelname. Wij verzoeken u dan gebruik te maken van ons online inschrijfformulier. Klik hiervoor op de button. 

Logo Wollig Landleven

Like onze Facebook en volg ons op Instagram

U bent altijd op de hoogte van wat zich allemaal afspeelt rondom Wollig Landleven. We vinden het heel leuk als u onze pagina wilt liken en onze Instagram wilt volgen.

Alleen voor deelnemers van onze markten en fairs hebben we een speciale Facebook community. Hierin houden we u regelmatig op de hoogte van onze fairs, aanbiedingen, nieuwtjes etc.