fbpx

Wollig Landleven Winterfair Vollenhove

Zaterdag 11 december 2021

Tijd: 14:00 uur tot 21:00 uur

Gratis entree
 

In het hart van het mooie stadje Vollenhove

VOLLENHOVE

Vollenhove is een kleine stad in het noordwesten van de Nederlandse provincie Overijssel, die sinds 1 januari 2001 deel uitmaakt van de gemeente Steenwijkerland. Vollenhove is na Steenwijk de grootste plaats van deze gemeente. Vollenhove telt 4.270 inwoners. Vollenhove is omringd door het Ambt Vollenhove.

Op de locatie: Plein, Molenberg, Voorpoort, Kerkstraat vindt op 11 december een Wollig Landleven Winterfair plaats.
In samenwerking met de ondernemersvereniging wordt het gehele gebied omgetoverd in kerst/wintersferen compleet met arrensleeën tochten, muziek, foodtrucks, tientallen standhouders met wol, lifestyle en streekproducten. 

Promo Wollig Landleven Winterfair Vollenhove 2021

Wollig Landleven Winterfair Vollenhove

De Wollig Landleven Winterfair is in samenwerking met de VOC Vollenhove en wordt gehouden op het plein, Molenberg, Voorpoort, Kerkstraat. Op zaterdag 11 december zal de winterfair gaan plaats vinden van 14:00 uur tot 21:00 uur. 

Sfeer, passie en vakmanschap. Dat zijn de ingrediënten van een Wollig Landleven fair. 11 december zijn we met Wol, Lifestyle en Streekproducten in Vollenhove.  Een fair die leuk is voor jong en oud. Heerlijk smullen van de streekproducten, vers gegrilde hamburgers of spareribs, of kom je voor breien, haken of spinnen? Natuurlijk kun je ook terecht voor leuke homedecoraties, kunst, outdoor, workshops en lifestyle en nog veel meer. Kortom teveel om op te noemen.

Een Wollig Landleven fair is anders dan andere, ook omdat we nauw samenwerken met lokale organisaties om tot een geweldig evenement te komen voor dames en heren, voor jong en oud.  

De locatie wordt omgetoverd in een heuse winterfair. Sfeerverlichting, vele kerstbomen, muziek eetstandjes en een heel leuk programma rondom de fair zoals bijvoorbeeld:

  • Rondritten met arrensleeën.
  • Diverse zangkoren zoals Set Free, Kids Praise, Connected.
  • Leuke kinderattracties
  • Diverse ambachten
  • Nog veel meer. 
Arrensleeën bij winterfair Wollig Landleven in Vollenhove
Maak een geweldige rondrit in één van de arrensleeën met paard.
Zangkoor Connected bij Wollig Landleven in Vollenhove
o.a. Zangkoor Connected is bij de winterfair in Vollenhove

De 3 hoofdthema's van Wollig Landleven

Wol

Het thema wol biedt van alles wat met wol te maken heeft dus vanaf de ruige vezel (vachten) tot en met vele eindproducten zoals kleding, creaties van vilt, vachten en huiden noem het maar op. Breien, haken, verven, spinnen alles wat met wol gedaan kan worden wordt gepresenteerd en verkocht. Ook zijn er workshops en is er een heuse handwerkvrijplaats waar iedereen kan aanschuiven en meedoen. Kennis delen, vragen stellen, leren spinnen…noem het maar op. 

Lifestyle

Dit thema biedt een breed scala aan van alles wat met Lifestyle te maken heeft. Kleding, Huisdecoratie, outdoor, hout producten, oliën, exclusieve tassen, vele producten gemaakt van leer, sieraden, teveel om op te noemen.

Streekproducten

Wollig Landleven omarmt de streekproducten. Wij willen u graag kennis laten maken met de vele professionele producenten van originele streekproducten. Vele soorten kazen, vlees, exclusieve oliën, wijnen, vruchten en fruit, exclusieve worsten en ragouts en nog veel meer. 

Wollig Landleven en Corona

De organisatie hanteert altijd de meeste recente maatregelen tegen corona. Indien nog van toepassing gelden op het terrein  corona regels. Deze worden op diverse plekken aangegeven. U wordt vriendelijk maar dringend verzocht de aanwijzingen van medewerkers op te volgen. Indien de regelgeving niet wordt nageleefd, kunt u van het terrein worden verwijderd.

Wollig Landleven fairs behoren tot de zgn. doorstroom evenementen. Dit houd in dat er geen controle op vaccinatie plaats hoeft te vinden. De fairs zijn dus vrij toegankelijk. Vaak hebben we wel een adviesroute maar geen verlichte route meer. De fairs worden tevens ruim opgezet zodat publiek ongehinderd kan kijken en lopen. 

Plattegrond, route en parkeren

Bovenaanzicht Vollenhove evenementen gebied Wollig Landleven winterfair

Bovenaanzicht evenement-terrein. In de directe omgeving is voldoende parkeergelegenheid.

Route naar Kasteel Vosbergen

Voor deelnemers

Als u producten of diensten aanbiedt die passen binnen de thema’s wol, lifestyle en streekproducten, dan bent u van harte uitgenodigd om aan te melden voor deelname. Ook foodtrucks zijn welkom. Wij verzoeken u dan gebruik te maken van ons online  inschrijfformulier. Klik  hiervoor op de button. 

Verdere informatie vindt u via de Informatie voor deelnemers op de website evenals een briefing kort voor aanvang.