fbpx

Wollig Landleven zomerfair kasteel Vosbergen Heerde

Zaterdag 8 juli 2023

Tijd: Zaterdag 11:00 tot 17:00 uur
        

Entree: €5,- p/p (kaarten te koop bij de kassa)
T/m 14 jaar gratis entree

Mededeling! 
Wollig Landleven fair op zondag 9 juli is vervallen.

Dit jaar 400 Jaar kasteel Vosbergen.

LANDGOED VOSBERGEN

Ten noord-oosten van het dorp Heerde ligt het historische landgoed ‘Vosbergen’ (plm. 40 ha.). Het opengestelde landgoed valt onder de zgn. Natuurschoonwet. Het behoort al 306 jaar toe aan het geslacht van Dedem van Vosbergen. Bij het landgoed hoort een vijftal historische gebouwen (monumenten). 

Eén van die monumenten is Kasteel Vosbergen zelf. Het kasteel dateert oorspronkelijk uit het einde van de 15e eeuw en kreeg zijn huidige vorm in 1623. Ondanks dat het grondig gerestaureerd is, behoort het tot zeer weinige versterkte edelmanshuizen die in gave toestand bewaard zijn gebleven. Bovendien is het strakke lanenstelsel uit de 16e en 17e eeuw rond het kasteel en de weilanden praktisch ongewijzigd behouden. Sinds 1715 is het landgoed eigendom van het adellijke geslacht Van Dedem. Het Kasteel wordt tot op heden bewoond door mevrouw Kamerlingh Onnes-barones van Dedem. 

Het kasteel en de bijgebouwen kunnen op afspraak worden bezichtigd. Het kasteel is één van de officiële trouwlocaties van de Gemeente Heerde en het decor voor bijzondere evenementen, zoals het Zomerconcert van Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina in 2019. In het Kasteel kan afgezien van een huwelijksceremonie ook een privé-diner worden gegeven. Het park of de bongerd van het Kasteel kan worden gehuurd voor een huwelijksceremonie, feest, diner of buitenactiviteit, zoals b.v. de buitenbioscoop, een koetsendag, de start van een autorally, kruisboogschieten of een foto-shoot. 

Wollig Landleven kasteel Vosbergen Heerde
Wollig Landleven kasteel Vosbergen Heerde
Wollig Landleven fair kasteel Vosbergen Heerde

De Wollig Landleven fair

De Wollig Landleven fair wordt gehouden op de z.g. Bongerd. Een prachtig veld met boomgaard aan de achterzijde van het kasteel. 

Vanaf het voorterrein van het kasteel worden rondleidingen gegeven en zullen thema’s in het kader van 400 jaar Vosbergen gepresenteerd worden.

Op het terrein achter het kasteel, genaamd de Bongerd, vindt u tientallen kramen. Vele standhouders zullen daar met passie en gedrevenheid hun producten en waren op het gebied van wol, lifestyle en streekproducten aanbieden.  U zult versteld staan van de diversietijd, kwaliteit en specialiteiten op de fair. 

Sfeer, gezelligheid en ontspanning zijn de ingrediënten voor een geweldige dag op het landgoed Vosbergen. We zien u graag bij Wollig Landleven. 

Houdt deze pagina in de gaten voor verdere updates.  

De 3 thema's van Wollig Landleven

Wol

Het thema wol biedt van alles wat met wol te maken heeft dus vanaf de ruige vezel (vachten) tot en met vele eindproducten zoals kleding, creaties van vilt, vachten en huiden noem het maar op. Breien, haken, verven, spinnen alles wat met wol gedaan kan worden wordt gepresenteerd en verkocht.

Lifestyle

Dit thema biedt een breed scala aan van alles wat met Lifestyle te maken heeft. Kleding, Huisdecoratie, outdoor, hout producten, oliën, exclusieve tassen, vele producten gemaakt van leer, sieraden, teveel om op te noemen.

Streekproducten

Wollig Landleven omarmt de streekproducten. Wij willen u graag kennis laten maken met de vele professionele producenten van originele streekproducten. Vele soorten kazen, vlees, exclusieve oliën, wijnen, vruchten en fruit, exclusieve worsten en ragouts en nog veel meer. 

Geweldig leuke activiteiten voor jong en oud

  • Rondleidingen
  • Streekproducten proeven
  • Muziek
  • Presentaties
  • Homedecoraties
  • Breien, haken, verven, spinnen
  • En nog veel meer
Wollig Landleven fair
Het programma wordt nog verder uitgewerkt. Houdt de pagina in de gaten!

Plattegrond, route en parkeren

Plattegrond Wollig Landleven Fair kasteel Vosbergen Heerde

In ontwikkeling

Route naar Kasteel Vosbergen

Op en bij het landgoed is voldoende parkeergelegenheid. Parkeren is gratis. U wordt op de locatie verwezen.

Voor deelnemers

Als u producten of diensten aanbiedt die passen binnen de thema’s wol, lifestyle en streekproducten, dan bent u van harte uitgenodigd om aan te melden voor deelname. Wij verzoeken u dan gebruik te maken van ons online inschrijfformulier. Klik hiervoor op de button. 

Verdere informatie vindt u op de pagina voor deelnemers op de website.