fbpx

Wollig Landleven zomerfair kasteel Vosbergen Heerde

Zaterdag 8 juli en zondag 9 juli 2023

Tijd: Zaterdag 11:00 tot 17:00 uur
         Zondag 10:00 tot 16:30 uur

Entree: €5,- p/p (kaarten te koop bij de kassa)
T/m 14 jaar gratis entree

Dit jaar 400 Jaar kasteel Vosbergen.

LANDGOED VOSBERGEN

Ten noord-oosten van het dorp Heerde ligt het historische landgoed ‘Vosbergen’ (plm. 40 ha.). Het opengestelde landgoed valt onder de zgn. Natuurschoonwet. Het behoort al 306 jaar toe aan het geslacht van Dedem van Vosbergen. Bij het landgoed hoort een vijftal historische gebouwen (monumenten). 

Eén van die monumenten is Kasteel Vosbergen zelf. Het kasteel dateert oorspronkelijk uit het einde van de 15e eeuw en kreeg zijn huidige vorm in 1623. Ondanks dat het grondig gerestaureerd is, behoort het tot zeer weinige versterkte edelmanshuizen die in gave toestand bewaard zijn gebleven. Bovendien is het strakke lanenstelsel uit de 16e en 17e eeuw rond het kasteel en de weilanden praktisch ongewijzigd behouden. Sinds 1715 is het landgoed eigendom van het adellijke geslacht Van Dedem. Het Kasteel wordt tot op heden bewoond door mevrouw Kamerlingh Onnes-barones van Dedem. 

Het kasteel en de bijgebouwen kunnen op afspraak worden bezichtigd. Het kasteel is één van de officiële trouwlocaties van de Gemeente Heerde en het decor voor bijzondere evenementen, zoals het Zomerconcert van Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina in 2019. In het Kasteel kan afgezien van een huwelijksceremonie ook een privé-diner worden gegeven. Het park of de bongerd van het Kasteel kan worden gehuurd voor een huwelijksceremonie, feest, diner of buitenactiviteit, zoals b.v. de buitenbioscoop, een koetsendag, de start van een autorally, kruisboogschieten of een foto-shoot. 

Wollig Landleven kasteel Vosbergen Heerde
Wollig Landleven kasteel Vosbergen Heerde
Wollig Landleven fair kasteel Vosbergen Heerde

De Wollig Landleven fair

De Wollig Landleven fair wordt gehouden op het gehele terrein rondom het kasteel.

Op het voorterrein wordt een foodplein gecreëerd en op het terrein achter het kasteel, genaamd de Bongerd, vindt u tientallen kramen. Vele standhouders zullen daar met passie en gedrevenheid hun producten en waren op het gebied van wol, lifestyle en streekproducten aanbieden.  U zult versteld staan van de diversietijd, kwaliteit en specialiteiten op de fair. 

Sfeer, gezelligheid en ontspanning zijn de ingrediënten voor een geweldige dag op het landgoed Vosbergen. We zien u graag bij Wollig Landleven. 

Het totaal programma is nog in ontwikkeling, mede in afwachting op de coronamaatregelen van de overheid. Houdt deze pagina in de gaten voor verdere updates.  

De 3 thema's van Wollig Landleven

Wol

Het thema wol biedt van alles wat met wol te maken heeft dus vanaf de ruige vezel (vachten) tot en met vele eindproducten zoals kleding, creaties van vilt, vachten en huiden noem het maar op. Breien, haken, verven, spinnen alles wat met wol gedaan kan worden wordt gepresenteerd en verkocht.

Lifestyle

Lifestyle op de Wollig Landleven fairs

Dit thema biedt een breed scala aan van alles wat met Lifestyle te maken heeft. Kleding, Huisdecoratie, outdoor, hout producten, oliën, exclusieve tassen, vele producten gemaakt van leer, sieraden, teveel om op te noemen.

Streekproducten

Streekproducten op Wollig Landleven fairs

Wollig Landleven omarmt de streekproducten. Wij willen u graag kennis laten maken met de vele professionele producenten van originele streekproducten. Vele soorten kazen, vlees, exclusieve oliën, wijnen, vruchten en fruit, exclusieve worsten en ragouts en nog veel meer. 

Geweldig leuke activiteiten voor jong en oud

  • Diverse Workshops
  • Kinderactiviteiten
  • Rondleidingen
  • Streekproducten proeven
  • Handwerk Vrijplaats
  • Muziek
  • Presentaties
  • Homedecoraties
  • Breien, haken, verven, spinnen
  • En nog veel meer
Wollig LAndleven schaap under construction
Het programma wordt nog verder uitgewerkt. Houdt de pagina in de gaten!

Plattegrond, route en parkeren

Wollig LAndleven schaap under construction

In ontwikkeling

Route naar Kasteel Vosbergen

Op en bij het landgoed is voldoende parkeergelegenheid. Parkeren is gratis. U wordt op de locatie verwezen.

Voor deelnemers

Als u producten of diensten aanbiedt die passen binnen de thema’s wol, lifestyle en streekproducten, dan bent u van harte uitgenodigd om aan te melden voor deelname. Wij verzoeken u dan gebruik te maken van ons online  inschrijfformulier. Klik  hiervoor op de button. Naast onze gebruikelijke kramen verhuren we ook pagodetenten van 5×5 meter. Deze kunt u compleet inrichten als shop of bijvoorbeeld voor workshops. 
’s Nachts is beveiliging aanwezig u hoeft dus niet steeds in en uit te pakken. Inrichten van de pagodes kan op donderdag 30 juni.

Er zal ook een aantrekkelijk randprogramma opgezet worden met muziek en diverse activiteiten. 

Verdere informatie vindt u op de pagina voor deelnemers op de website.