fbpx

Wollig Landleven fair kasteel Vosbergen Heerde

Vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli 2022

Tijden: Vrijdag: 11:00 uur tot 21:00 uur
Zaterdag: 10:00 uur tot 16:30 uur

Entree: €5,- p/p 
T/m 14 jaar gratis entree

Een prachtige locatie voor wol, lifestyle en streekproducten

LANDGOED VOSBERGEN

Ten noord-oosten van het dorp Heerde ligt het historische landgoed ‘Vosbergen’ (plm. 40 ha.). Het opengestelde landgoed valt onder de zgn. Natuurschoonwet. Het behoort al 306 jaar toe aan het geslacht van Dedem van Vosbergen. Bij het landgoed hoort een vijftal historische gebouwen (monumenten). 

Eén van die monumenten is Kasteel Vosbergen zelf. Het kasteel dateert oorspronkelijk uit het einde van de 15e eeuw en kreeg zijn huidige vorm in 1623. Ondanks dat het grondig gerestaureerd is, behoort het tot zeer weinige versterkte edelmanshuizen die in gave toestand bewaard zijn gebleven. Bovendien is het strakke lanenstelsel uit de 16e en 17e eeuw rond het kasteel en de weilanden praktisch ongewijzigd behouden. Sinds 1715 is het landgoed eigendom van het adellijke geslacht Van Dedem. Het Kasteel wordt tot op heden bewoond door mevrouw Kamerlingh Onnes-barones van Dedem. 

Het kasteel en de bijgebouwen kunnen op afspraak worden bezichtigd. Het kasteel is één van de officiële trouwlocaties van de Gemeente Heerde en het decor voor bijzondere evenementen, zoals het Zomerconcert van Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina in 2019. In het Kasteel kan afgezien van een huwelijksceremonie ook een privé-diner worden gegeven. Het park of de bongerd van het Kasteel kan worden gehuurd voor een huwelijksceremonie, feest, diner of buitenactiviteit, zoals b.v. de buitenbioscoop, een koetsendag, de start van een autorally, kruisboogschieten of een foto-shoot. 

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken: 

info@kasteelvosbergen.nl. Bel of stuur app-bericht via: 06-23547370

kasteel vosbergen
kasteel vosbergen vooraanzicht

De Wollig Landleven fair

De Wollig Landleven fair wordt gehouden op het gehele terrein rondom het kasteel.

Het voorterrein zal wordt hoofdzakelijk ingericht als “foodplein” met diverse foodtrucks. U zult een goede indruk krijgen van wat er allemaal rondom kasteel afspeelt om het in goede staat te houden. Ook zal er uitgebreid uitleg gegeven worden over de historie van het kasteel tot en met de dag van vandaag. U kunt ook deelnemen aan een bezichtiging. Hiervoor kunt u zich ter plekke inschrijven.

Op het terrein achter het kasteel, genaamd de Bongerd, vindt u tientallen kramen. Vele standhouders zullen met passie en gedrevenheid hun producten en waren op het gebied van wol, lifestyle en streekproducten aanbieden. In de boomgaard is een HandwerkVrijplaats waarin iedereen kan aanschuiven om te handwerken en kennis en ervaring uit te wisselen. U zult versteld staan van de diversietijd, kwaliteit en specialiteiten op de fair. 

De entree van de fair bedraagt €5,- per persoon, kinderen tot 14 jaar zijn gratis. 

Sfeer, gezelligheid en ontspanning zijn de ingrediënten voor een geweldige dag op het landgoed Vosbergen. We zien u graag bij Wollig Landleven.

De 3 thema's van Wollig Landleven

Wol

Het thema wol biedt van alles wat met wol te maken heeft dus vanaf de ruige vezel (vachten) tot en met vele eindproducten zoals kleding, creaties van vilt, vachten en huiden noem het maar op. Breien, haken, verven, spinnen alles wat met wol gedaan kan worden wordt gepresenteerd en verkocht. Ook zijn er workshops en is er een heuse handwerkvrijplaats waar iedereen kan aanschuiven en meedoen. Kennis delen, vragen stellen, leren spinnen…noem het maar op. 

Lifestyle

Dit thema biedt een breed scala aan van alles wat met Lifestyle te maken heeft. Kleding, Huisdecoratie, outdoor, hout producten, oliën, exclusieve tassen, vele producten gemaakt van leer, sieraden, teveel om op te noemen.

Streekproducten

Wollig Landleven omarmt de streekproducten. Wij willen u graag kennis laten maken met de vele professionele producenten van originele streekproducten. Vele soorten kazen, vlees, exclusieve oliën, wijnen, vruchten en fruit, exclusieve worsten en ragouts en nog veel meer. 

Geweldig leuke activiteiten voor jong en oud

  • Diverse Workshops
  • Kinderactiviteiten
  • Rondleidingen (11:00 uur/13:00 uur/15:00 uur) Start vanaf het terras van kasteel Vosbergen.
  • Streekproducten proeven
  • Muziek
  • Presentaties
  • Homedecoraties
  • Breien, haken, verven, spinnen
  • Bezichtiging van het kasteel
  • En nog veel meer

Plattegrond, route en parkeren

Bovenaanzicht evenement-terrein

Route naar Kasteel Vosbergen

Op en bij het landgoed is voldoende parkeergelegenheid. Parkeren is gratis. U wordt op de locatie verwezen.

Voor deelnemers

Als u producten of diensten aanbiedt die passen binnen de thema’s wol, lifestyle en streekproducten, dan bent u van harte uitgenodigd om aan te melden voor deelname. Wij verzoeken u dan gebruik te maken van ons online  inschrijfformulier. Klik  hiervoor op de button. 

Verdere informatie vindt u via de Informatie voor deelnemers op de website evenals een briefing kort voor aanvang.